Κανόνιζαν την αυτοκτονία τους μέσω Ίντερνετ
Τελευταία στιγμή απέτρεψαν αστυνομικοί του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος την αυτοκτονία δύο νέων ανθρώπων, μιας 15χρονης και ενός 25χρονου, οι οποίοι συνομιλώντας μέσω chat rooms στο ίντερνετ, είχαν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να αυτοκτονήσουν. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα ηλεκτρονικά τους ίχνη και τα σπίτια τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
και έτσι με τη μεσολάβηση ειδικών ψυχολόγων, για μια ακόμη φορά γλίτωσαν από το θάνατο δύο νέους ανθρώπους. Όπως έγινε γνωστό η ανήλικη ήθελε να αυτοκτονήσει για λόγους ερωτικής απογοήτευσης, ενώ ο 25χρονος επικαλούνταν προσωπικά προβλήματα. Τα τελευταία δύο χρόνια σύμφωνα με στοιχεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απετράπη την τελευταία στιγμή η αυτοκτονία 17 ατόμων μέσω διαδικτύου, ενώ καταγράφεται και ένας θάνατος.


Μέτρα για αγρότες και συνταξιούχους
Στη λήψη μέτρων για τους αγρότες και τους οικονομικά ασθενέστερους προσανατολίζεται η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Τα αιτήματα των συνταξιούχων μετέφεραν στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή οι εκπρόσωποι τους στη συνάντηση που είχαν στο μέγαρο Μαξίμου. Νωρίτερα συνεδρίασε η κυβερνητική επιτροπή κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει νωρίτερα κατά 4 μήνες την εξισωτική αποζημίωση για τους αγρότες ύψους 170 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης η Kυβερνητική Eπιτροπή ενέκρινε ομόφωνα και το ειδικό χωροταξικό σχέδιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος
Νέες πιέσεις ασκούνται προς τις τράπεζες προκειμένου να μειώσουν τα υψηλά επιτόκια σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες. Μετά τον πρωθυπουργό, ο οποίος έκανε αυστηρές συστάσεις προς τους τραπεζίτες τονίζοντας ότι όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής δεν είναι αρκετά, η Τράπεζα της Ελλάδος με επιστολή της προς την Εθνική Τράπεζα την καλεί να αποσύρει άμεσα τους νέους όρους που επιβάλει στους κατόχους των πιστωτικών καρτών. Τις επαφές του με τραπεζίτες για το θέμα της οικονομικής κρίσης, ολοκλήρωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.



Μήνυσε τις τράπεζες το Επαγγελματικό Επιμελητήριο
Μηνυτήρια αναφορά κατά τραπεζών, κατέθεσε σήμερα, ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Μιχάλης Ζορπίδης. Κατηγορεί τις τράπεζες για αυθαίρετη αναπροσαρμογή επιτοκίων σε δανειακές συμβάσεις με επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Bye bye Καποδίστρια 2
Το υψηλό οικονομικό κόστος, ύψους 4,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, η έλλειψη κοινού μετώπου κυβέρνησης–αντιπολίτευσης και η άρνηση της πλειοψηφίας των δημάρχων για τον Καποδίστρια 2 , είναι οι λόγοι που οδήγησαν στην αναβολή της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης. Τη δήλωση αυτή έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όταν εξευρεθούν οι πόροι θα προχωρήσει το εγχείρημα το οποίο είναι απαραίτητο για τη χώρα.

Κι άλλοι έλεγχοι για το παραεμπόριο
Αυξάνει τους ελέγχους για την πάταξη του παράνομου εμπορίου, η δημοτική αστυνομία. Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη των συναρμόδιων φορέων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Αντιδημαρχίας Δημοτικής Αστυνομίας.

Στο Σεράγεβο ο Παπαγεωργόπουλος
Για το Σεράγεβο αναχωρεί αύριο αντιπροσωπεία του Δήμου Θεσσαλονίκης με επικεφαλής το δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο προκειμένου να συμμετάσχει στην 9η Διεθνή Συνάντηση Φιλίας και Συνεργασίας Δημάρχων των μεγάλων Βαλκανικών πόλεων. Η εκδήλωση που αρχίζει αύριο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στην πρωτεύουσα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης με θέματα ευρωπαϊκού αλλά και παγκόσμιου ενδιαφέροντος.


Συνέντευξη του Γιάννη Μπουτάρη
Σε ζητήματα όπως τα επιβλαβή, για την ατμόσφαιρα και την υγεία όλων, φορτία στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την κρίση της αγοράς ενόψει της εορταστικής περιόδου, τα ακίνητα ιδιοκτησίας δήμου Θεσσαλονίκης όπως και στις πολιτικές του δραστηριότητες το επόμενο διάστημα, αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», Γιάννης Μπουτάρης. Στη συνέντευξη που δόθηκε στα γραφεία της παράταξης, τοποθετήθηκαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Παναγιώτης Αβραμόπουλος και Ανδρέας Κουράκης.

Ανοικτό πανεπιστήμιο για τις 17
Οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου δε ζήτησαν έκτακτα μέτρα περιφρούρησης για το ενδεχόμενο επεισοδίων, κατά τη διάρκεια του εορτασμού της επετείου για τη 17 Νοεμβρίου. Όπως υπογράμμισε ο πρύτανης, Αναστάσιος Μάνθος, μιλώντας στην TV100, τέτοιες ημέρες το πανεπιστήμιο πρέπει να παραμένει ανοικτό. Γι αυτό και θα πραγματοποιηθεί σειρά εκδηλώσεων τιμής και μνήμης, πολιτιστικού και ακαδημαϊκού περιεχομένου.

Παράνομος Τύπος στην ΕΣΗΕΜ-Θ
Στις παράνομες αντιστασιακές εφημερίδες που εκδίδονταν στη Βόρεια Ελλάδα την περίοδο της γερμανικής κατοχής είναι αφιερωμένη η έκθεση «Παράνομος Τύπος». Φιλοξενείται στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας- Θράκης, στην οδό Μοργκεντάου.

Ημερίδα για φοιτητές με αναπηρία
Το θέμα της προσβασιμότητας σε κτίρια, εργαστήρια αλλά και σε ηλεκτρονικά συστήματα γνώσης και ενημέρωσης για αλλοδαπούς, καθώς και ανάπηρους φοιτητές απασχόλησε την επιτροπή κοινωνικής πολιτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Στα προβλήματα αυτά αναφέρθηκαν οι συμμετέχοντες σε ημερίδα του πανεπιστημίου.

Γιόρτασε η Φιλόπτωχος
Τον προστάτη της Άγιο Ιωάννη τον Ελεήμονα τίμησε η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν επίσης και οι ευεργέτες του συλλόγου.


Επιχειρηματικότητα στο Κιλκίς
Τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία του επιχειρησιακού προγράμματος «ανταγωνιστικότητα και επιχειρηματικότητα» παρουσίασε στο Κιλκίς ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης, Λευτέρης Σταυρόπουλος. Για κρίση στην αγορά έκανε λόγο ο πρόεδρος του τοπικού επιμελητηρίου.

Επιτέλους, βιολογικός στην Παραλία Κατερίνης...
Σε λίγους μήνες θα είναι έτοιμο και θα λειτουργήσει το σύστημα αποχέτευσης του δήμου Παραλίας στην Πιερία για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Έτσι, η Παραλία, η Καλλιθέα και η Περίσταση θα συνδεθούν με τον βιολογικό καθαρισμό της Κατερίνης, ο οποίος επεκτείνεται για να εξυπηρετήσει όλες τις ανάγκες.

...και προσεχώς στη Νέα Τρίγλια Χαλκδικής
Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετοί δήμοι του Νομού Χαλκιδικής είναι η έλλειψη αποχετευτικού δικτύου. Ο δήμαρχος Νέας Τρίγλιας Κώστας Σγουρής ανακοινώνει ότι σύντομα αρχίζουν τα έργα για τη διάνοιξη αποχετευτικού δικτύου με πόρους που θα απορροφηθούν από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013.

Spa στην Αριδαία
Χιλιάδες ηλικιωμένους, αλλά και νεαρούς επισκέπτες υποδέχονται, κάθε χρόνο, οι εγκαταστάσεις των ιαματικών λουτρών του Πόζαρ στην Αριδαία Πέλλας. Οι επισκέπτες της περιοχής, εκτός από τις βουτιές στα ιαματικά νερά, έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το πανέμορφο φαράγγι των Λουτρών και το χιονοδρομικό κέντρο του όρους Βόρρα.

Ένας... Ερωτευμένος Πειρατής στο ΚΘΒΕ
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το θεατροπαιδαγωγικό του πρόγραμμα, που απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού. Η νέα παραγωγή της παιδικής του σκηνής είναι ο «Ερωτευμένος Πειρατής» που... σαλπάρει για το ταξίδι του στις 20 Νοεμβρίου, στο Βασιλικό Θέατρο.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: "Βλέπουν", από Τούμπα, το λιμάνι
Στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, για τη δέκατη αγωνιστική του πρωταθλήματος, στάθηκε ο Πάμπλο Κοντρέρας, μιλώντας στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή "Το αθλόραμα της Δευτέρας". Ο διεθνής Χιλιανός αναφέρθηκε, επίσης, στην πορεία της ομάδας και στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται ο «Δικέφαλος του Βορρά».

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: Ψάχνουν αντικαταστάτη του Πεντράθα στον Ηρακλή
Το θέμα του προπονητή βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα του Αντώνη Ρέμου αλλά και του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ Ηρακλής αφού προς το παρόν παραμένει σε εκκρεμότητα η επιλογή του αντικαταστάτη του Άνχελ Πεντράθα. Ο πρόεδρος του «Γηραιού» αποχωρώντας χθες το απόγευμα από τις προπονητικές εγκαταστάσεις της Μίκρας έδωσε τη δική του εξήγηση για τους πιθανούς αντικαταστάτες του Ισπανού πρώην προπονητή του Ηρακλή.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: Πανηγύρια για τον Χάμιλτον
Εορτασμών συνέχεια για τον Λιούις Χάμιλτον. Μετά από την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου στο Ιντερλάγκος της Βραζιλίας την περασμένη Κυριακή, ο Άγγλος πιλότος της McLaren πανηγύρισε αυτή την ιστορική επιτυχία και στην έδρα της ομάδας, στο Γουόκινγκ, μαζί με τους περίπου 1500 εργαζομένους στην αγγλογερμανική εταιρία, όπου βρήκε την ευκαιρία να δηλώσει "αιώνια πίστη".

Χθες βούτηξε, σήμερα... έβρεξε τα πόδια του ο Γενικός Δείκτης
Μια «ανάσα» πάνω από τις 2000 μονάδες, βρέθηκε σήμερα η ελληνική χρηματαγορά, με τον γενικό δείκτη να δέχεται πιέσεις κυρίως από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Αρνητική πορεία ακολούθησαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η συνεδρίαση έκλεισε με πτώση: -1,94%, στις 2010,52 μονάδες.