Καταδικάστηκαν αστυνομικοί για παράνομη ελληνοποίηση
Ένας αστυφύλακας, μία συνταξιούχος αστυνομικός και μία δικηγόρος καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο, σε ποινές φυλάκισης 16, 12 και 18 μηνών αντίστοιχα, με τριετή αναστολή, επειδή χορήγησαν παράτυπα ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς σε Αλβανό υπήκοο.
Πρόκειται για την πρώτη από τις πολλές υποθέσεις που αποκαλύφθηκαν και αφορούσαν παράνομες ελληνοποιήσεις που έγιναν από το Αστυνομικό Τμήμα Άνω Πόλης.



Έξι προτάσεις για πάρκο στο χώρο της ΔΕΘ
Η μετεγκατάσταση της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης ήταν το κύριο θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Η διοίκηση του δήμου καθώς και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης τάχθηκαν υπέρ της μεταφοράς της έκθεσης και της δημιουργίας μητροπολιτικού πάρκου στο κέντρο της πόλης.

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Η "Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια" για το πάρκο στη ΔΕΘ
Η Θεσσαλονίκη έχει άμεση ανάγκη από έναν συνολικό ανασχεδιασμό χρήσεων γης, αναβάθμιση οικονομικών δραστηριοτήτων και ανάδειξη της αναπτυξιακής της ταυτότητας.

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Υπάρχει Βατοπέδι και στη Θεσσαλονίκη...
...
δήλωσε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» Ανδρέας Κουράκης. Αποκάλυψε ότι τουλάχιστον 9 οικόπεδα στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ιδιοκτησίας της Εκκλησίας, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που ήταν χαρακτηρισμένα για την κατασκευή σχολείων αποχαρακτηρίστηκαν και πρόκειται να ανοικοδομηθούν.


Παπαρήγα: ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμός παίζουν παιχνίδι εντυπώσεων
«Βολές» σε βάρος των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση της παραχώρησης των οικοπέδων στην Μονή Βατοπεδίου, εξαπέλυσε από την Θεσσαλονίκη, η γ. γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Έδωσε συνέντευξη,το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Σεπτεμβρίου 2008, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜ-Θ και τάχθηκε υπέρ του διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας.

Στο αεροδρόμιο Μακεδονία η Αλέκα Παπαρήγα
Να παρεμποδίσουν την πώληση της Ολυμπιακής και να εξασφαλίσουν τα δικαιώματά τους, ζήτησε από τους εργαζόμενους στο χώρο η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Ραγκούσης: Εδώ και τώρα, εξεταστικές επιτροπές
Το ΠΑΣΟΚ καλεί τον πρωθυπουργό να συμφωνήσει εδώ και τώρα στη συγκρότηση όσων εξεταστικών επιτροπών χρειάζεται για να μην παραγραφούν οι υποθέσεις που είναι ανοιχτές. Αυτό τόνισε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Γιάννης Ραγκούσης, κατά την ομιλία του στο Φεστιβάλ της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Α΄Θεσσαλονίκης.

Στο σκαμνί για παιδική πορνογραφία
Από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο παραπέμπεται να δικαστεί 31χρονος, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Μάιο, στη Θεσσαλονίκη, επειδή είχε στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας, το οποίο διακινούσε μέσω διαδικτύου.

Κινητοποίηση των ωρομίσθιων καθηγητών
Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν ωρομίσθιοι καθηγητές.

Το θέμα της Siemens στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης
Ψήφισμα συμπαράστασης προς τους εργαζομένους στο εργοστάσιο της Siemens ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση.