Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008, η διήμερη σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλος, για τα αιτήματα των φορέων ενόψει της άφιξης του πρωθυπουργού, για τα εγκαίνια της 73ης ΔΕΘ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης, ήταν "μια «παρέμβαση» του Δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου στα ζωτικά θέματα της Θεσσαλονίκης", που κατέληξε σε "έκδοση κοινού ψηφίσματος".
Στις συσκέψεις συμμετείχαν πάνω από 120 φορείς της πόλης. Συζητήθηκαν θέματα όπως το κυκλοφοριακό, το περιβάλλον, η ανεργία, τα αναπτυξιακά έργα, τα σχολεία, ο πολιτισμός, τα στρατόπεδα, ενώ εκφράστηκαν απόψεις ακόμη και για τον τουρισμό, κ.α.
Ο δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος υπογράμμισε ότι «όλοι μαζί ενωμένοι κι αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε ένα αύριο καλύτερο για την πόλη μας και τους ανθρώπους της, πιέζοντας την κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τα βήματα που έγιναν κι εγείροντας αυστηρή κριτική για όσα καθυστερούν».
Στο δε ψήφισμα, αναφέρεται:
«Απαιτούμε από τη σημερινή Κυβέρνηση να επιταχύνει διαδικασίες και να χρηματοδοτήσει επενδύσεις που δικαιούται η πόλη μας και ολόκληρη η ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, όχι επειδή έχει λαμβάνειν από προ πολλού ληξιπρόθεσμες υποσχέσεις, αλλά επειδή μπορεί να αποτελέσει, όπως και παλαιότερα, την ατμομηχανή της ανάπτυξης της Βορείου Ελλάδος, αλλά και τη νέα αναπτυξιακή δύναμη της πατρίδας μας σε μια περιοχή αναδυόμενων οικονομιών.
Δηλώνουμε δε ότι θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε επί καθημερινής βάσεως την εξέλιξη των παραπάνω έργων και πρωτοβουλιών, θα παρακολουθούμε την αποδοχή ή όχι των προτάσεών μας και θα ενημερώνουμε τον Λαό της Θεσσαλονίκης».
Και το ψήφισμα καταλήγει :
«Γι αυτό ζητούμε από τη σημερινή Κυβέρνηση, να λάβει τις διεκδικήσεις αυτές και όσες ακόμη προστεθούν στη συνέχεια μετά το διάλογο που θα ακολουθήσει, πολύ σοβαρά υπόψη».