Ακόμη και την είσοδο της αστυνομίας στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, προβλέπει επιστολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Β. Φλωρίδη, προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ενόψει Διεθνούς Εκθέσεως!
Ο εισαγγελέας(αδελφός του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ), στην επιστολή του επισημαίνει πέντε σημεία τα οποία πρέπει να προσέξει η αστυνομία, ώστε να μην υπάρξουν επεισόδια κατά τις διαδηλώσεις των παραγωγικών τάξεων. Το πέμπτο από αυτά αφορά "νεαρά άτομα ψυχικά διαταραγμένα", όπως χαρακτηρίζει τους αυτοαποκαλούμενους αντιεξουσιαστές ο κ. Φλωρίδης, για τα οποία, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών υπογραμμίζει ότι δεν πρέπει, με κανέναν τρόπο, να αφεθούν να αμαυρώσουν το θεσμό της Έκθεσης. Μάλιστα, επισημαίνει πως η αστυνομία έχει την άδεια να εισέλθει στους χώρους του πανεπιστημίου, στην περίπτωση που οι νεαροί ταραξίες βρουν καταφύγιο εκεί.
Κατά τα λοιπά, ο εισαγγελέας επισημαίνει ότι, τα δύο προηγούμενα χρόνια, τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν ήταν υποδειγματικά κι έτσι και η "ζωή" της Έκθεσης δε διαταράχθηκε, και οι παραγωγικές τάξεις διαδήλωσαν κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, χωρίς πρόβλημα.