Για αδιαφορία και ανικανότητα κατηγόρησε την κυβέρνηση το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ σε συνάντηση που είχε, την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008, στη Θεσσαλονίκη(στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός της ΔΕΘ) με εκπροσώπους συλλόγων επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων της Βόρειας Ελλάδας.
Λάβρος κατά της κυβέρνησης, με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος. Όπως είπε τα μέτρα αυτά αδικούν τις τάξεις των επαγγελματιών, των βιοτεχνών και των εμπόρων οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, συνεισφέρουν τα μέγιστα στον κρατικό κορβανά. Προέβλεψε ότι εκατό χιλιάδες επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι θα αναγκαστούν να καταβάλλουν το 15% με 20% του ετήσιου εισοδήματός τους, στο πλαίσιο των νέων φορολογικών μέτρων.
Σε πιο ήπιους τόνους αλλά εξίσου δυσαρεστημένος από τις κυβερνητικές επιλογές εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Τσέντος. Ο ίδιος, ωστόσο, αναγνώρισε στο πρόσωπο της Υπουργού Απασχόλησης Φάνης Πάλλη Πετραλία σημαντικές παρεμβάσεις για να εξέλθει από το αδιέξοδο ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.
Οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΕΕ υποστήριξαν ότι η «ανάπτυξη στην Ελλάδα δεν διευρύνεται, αλλά αναδιανέμεται», υποστήριξαν ότι επιχειρείται μείωση των συντάξεών τους, ενώ εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τις συνεχείς, όπως τις χαρακτήρισαν, αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και ειδικά της ΔΕΗ.