Ανανέωση 15.40

"Θέλω να συναντήσω -ξανά- τους απαγωγείς μου. Ειδικά τον Παλαιοκώστα. Θα ήθελα να τον ρωτήσω αν επιμένει σε όσα υποστήριζε, όταν κουβεντιάζαμε όσο ήμουν όμηρός τους. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για τη συμπεριφορά τους απέναντί μου".

Ο βιομήχανος Γ. Μυλωνάς, μίλησε το πρωί της Πέμπτης 21 Αυγούστου 2008, για τους απαγωγείς του, με την ευκαιρία της σύλληψης τεσσάρων από αυτούς. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ο Β. Παλαιοκώστας(φωτογραφία), καταζητούμενος από τότε που δραπέτευσε, με κινηματογραφικό τρόπο (χρησιμοποίησε ελικόπτερο) από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Παλαιοκώστας κι ένας συνεργός του συνελήφθησαν σε σπίτι στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Ένας τρίτος από τους απαγωγείς συνελήφθη στα Χανιά. Κι ο τέταρτος είχε συλληφθεί νωρίτερα, επίσης στη Θεσσαλονίκη, για άλλο αδίκημα και, ήδη, βρίσκεται στις φυλακές Διαβατών.

Όπως υποστήριξε, σε συνέντευξη τύπου, το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Αυγούστου 2008, ο ταξίαρχος Δ. Παπαδόπουλος, διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι δύο κακοποιοί αιφνιδιάστηκαν και δεν πρόλαβαν να αντισταθούν. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι έγινε έρευνα στο σπίτι όπου κρατούνταν ο βιομήχανος και βρέθηκαν πιστόλια, καλάζνικοφ, χειροβομβίδες, φυσίγγια κι ένα μεγάλο μέρος των λύτρων.

Το ρόλο των αστυνομικών εξήρε, σε δηλώσεις του, ο Γ. Μυλωνάς. "Οι άνθρωποι είναι τσακάλια", είπε χαρακτηριστικά. "Πρέπει να είμαστε περήφανοι που έχουμε τέτοια αστυνομία και τέτοιους αστυνομικούς".
-Είχατε δώσει εσείς κάποια στοιχεία στις αρχές, για να τις βοηθήσετε στο έργο τους, ρωτήθηκε; "Ναι, αλλά τέτοια στοιχεία που, στα μάτια μου, δε φαίνονταν σημαντικά. Οι αστυνομικοί, όμως, γνώριζαν τι να κρατήσουν από αυτά και πώς να τα αναλύσουν. Κι έφθασαν στη σύλληψη των δραστών. Τους αξίζουν συγχαρητήρια".
Αστυνομικές πηγές επιμένουν ότι η υπόθεση δεν έκλεισε με τη σύλληψη των τεσσάρων και θα ακολουθήσουν κι άλλες αποκαλύψεις. Την αστυνομία προβληματίζει ο μεγάλος όγκος πυρομαχικών, που είχε στην κατοχή της η ομάδα Παλαιοκώστα. "Βρήκαμε 3.500 σφαίρες. Όπως καταλαβαίνετε, μπορούσαν να εξοπλίσουν μια μικρή στρατιωτική ομάδα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο ταξίαρχος Παπαδόπουλος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το σπίτι στη Σουρωτή, όπου κρατούνταν όμηρος ο Γ. Μυλωνάς, βρίσκεται σε απόλυτη ευθεία από το σπίτι του επιχειρηματία, στο Πανόραμα! "Είχα την αίσθηση ότι βρισκόταν σε εκείνη την περιοχή! Όποτε προσευχόμουν, στρεφόμουν προς τη Σουρωτή, λες και ήξερα ότι βρισκόταν εκεί", δήλωσε, χαρακτηριστικά, η σύζυγος του Γ. Μυλωνά.
Ο επιχειρηματίας επισκέφθηκε, το πρωί της Πέμπτης 21 Αυγούστου 2008 το σπίτι που χρησιμοποίησε η σπείρα Παλαιοκώστα. "Ήθελα να δω πού με κρατούσαν, πού είχαν στήσει τη σκηνή όπου με έβαζαν μέσα, με δεμένα τα μάτια, όλα αυτά... Ε, λοιπόν, τα είδα", είπε, μετά την επίσκεψή του, ο βιομήχανος.