Μια πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων υπόσχεται ο δήμαρχος Αμπελοκήπων, Λάζαρος Κυρίζογλου, στους κατοίκους της περιοχής. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει "το κολυμβητήριο που θα κοστίσει 11.200.000 ευρώ, είναι, ήδη, ενταγμένο στο πρόγραμμα της γ.γ. Αθλητισμού κι έχει γίνει η προμελέτη. Θα είναι η πρώτη πισίνα με βιοκλιματισμό στην Ελλάδα, γιατί μια τέτοια εγκατάσταση είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρα"!
Το... όνειρό του, το ξεδίπλωσε στην Νυχτερινή Εφημερίδα της TV100 και στους δημοσιογράφους Δ. Ι. Ασπροπούλη και Δ. Βενιέρη. Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων είναι ο πρώτος δήμαρχος του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, που καταφέρνει να πάρει ένα στρατόπεδο έκτασης 161 στρεμμάτων, για να το αποδώσει στους πολίτες. Εκτός από το κολυμβητήριο, στον ίδιο χώρο, σχεδιάζονται:
  • Μετατροπή των δύο πέτρινων στρατιωτικών κτιρίων και των δύο τενεκεδένιων τολ σε χώρους πολιτισμού.
  • Δημιουργία του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού.
  • Χάραξη πάρκου μέσα στον πευκόφυτο χώρο του στρατοπέδου.
ίμαστε αποφασισμένοι να μη χτίσουμε. Όχι άλλο τσιμέντο. Θα χρησιμοποιήσουμε τα υπάρχοντα κτίρια, αφού από εκεί πέρασαν τόσοι στρατιώτες. Τόσα παιδιά του λαού", υποστηρίζει ο Λ. Κυρίζογλου. Όσο για το πως θα χρηματοδοτηθούν αυτά τα έργα, τουλάχιστον για την πρώτη φάση τους, αυτή των μελετών, θυμίζει ότι "υπάρχουν χρήματα από το πρόγραμμα Θησέας. Στο χέρι μας είναι, να τα χρησιμοποιήσουμε για το καλό των πολιτών. Από τη στιγμή που θα δημοπρατηθεί το έργο -κάτι που δεν είναι στο χέρι του δήμου- σε δύο χρόνια να ΄ρθείτε να... κολυμπήσετε. Το κολυμβητήριο θα είναι έτοιμο"!

Η φωτογραφία είναι του Charlie Xia και την πήρα από εδώ.