Στη Θεσσαλονίκη της αποβιομηχάνισης, που η μία επιχείρηση κλείνει μετά την άλλη και οι απλήρωτοι των Κλωστηρίων πραγματοποιούσαν πορεία, κάποιοι αετονύχηδες εξαπάτησαν ανέργους, έπαιξαν με τον πόνο τους και τους πήραν και τα τελευταία ευρώ που είχαν μαζέψει, "για δύσκολες ώρες".
Εμφάνιζαν ιστοσελίδα στο Ίντερνετ, έβαζαν διαφημίσεις στο Διαδίκτυο και Μικρές Αγγελίες στις εφημερίδες και υπόσχονταν... δουλειά στο εξωτερικό. Επικοινωνούσε ο άνεργος, γεμάτος ελπίδα ότι, επιτέλους, θα έβλεπε το χρώμα του χρήματος και θα έβγαινε από τη στενωπό της ανεργίας και του έλεγαν ότι θα τον έστελναν στο εξωτερικό, με δικά τους έξοδα, αλλά απλά ήθελαν μερικές δεκάδες ευρώ, για να "εξασφαλίσουν άδεια παραμονής και εργασίας". Με τον τρόπο αυτό, παίρνοντας δεκάρικα και εικοσάρικα κι άλλα μικροποσά, κατάφεραν να συγκεντρώσουν 132.000 ευρώ -σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.
Η αστυνομία συνέλαβε τρεις. Σχημάτισε εναντίον τους δικογραφία και τους έστειλε στον εισαγγελέα. Αναζητά, τώρα, τα θύματα, για να τους επιστρέψει όσα χρήματα δεν πρόλαβαν να ξοδέψουν, από ΄δω και από ΄κει, οι απατεώνες.

*Ένας άλλος αετονύχης, πουλούσε μεταχειρισμένα σκάφη και αυτοκίνητα -σε πολύ καλές τιμές. Πελάτες έβρισκε με αγγελίες στο Ίντερνετ. Έπαιρνε κάτι ψιλά "για καπάρο" και μετά, εξαφανίζονταν. Συνελήφθη κι αυτός και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.