Επαρκή για να καλυφθούν οι ανάγκες υδροδότησης και άρδευσης στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας χαρακτήρισαν τα υδάτινα αποθέματα οι εκπρόσωποι των αρμοδίων φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Από τη συνάντηση προέκυψε και δέσμη μέτρων για τη φετινή αρδευτική περίοδο, ενώ εκτιμήθηκε ότι η ποσότητα του νερού που θα διοχετευτεί από τον Αλιάκμονα θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα των 450 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων. Περισσότερα για τη σύσκεψη με ένα κλικ εδώ.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που πήραν μέρος στη σύσκεψη, μας... έσωσαν οι αυξημένες βροχοπτώσεις της εφετινής άνοιξης. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε πως, εάν χρειαστεί, θα χρησιμοποιηθεί στην άρδευση των χωραφιών επεξεργασμένο νερό από το βιολογικό καθαρισμό της Θεσσαλονίκης και για την ύδρευση, από τα αντλιοστάσια του ποταμού Λουδία.

Όσον αφορά στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα, καθώς οι ανάγκες δεν ξεπερνούν τα 280.000 κυβικά μέτρα ημερησίως και καλύπτονται από τις πηγές της Αραβησσού και το διυλιστήριο που υδροδοτείται από τον Αλιάκμονα. Από τον Αλιάκμονα διοχετεύονται 80 – 90 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού το χρόνο.