Στο κενό έπεσε η προσπάθεια κτηνοτρόφων και εμπόρων να τα βρουν, για την τιμή του οβελία. Συναντήθηκαν, μετά το Λαγκαδά, στο παζάρι της Δράμας, αλλά δε βρέθηκε κοινός τόπος.
Οι έμποροι(σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου και των Βορειοελλαδιτών του κλάδου, Δημήτρη Καμπούρη, δεν προσήλθαν επισήμως στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων), δεν προτίθεται να αγοράσουν πάνω από 5-5,5 ευρώ το κιλό. Οι παραγωγοί αρνούνται να πουλήσουν κάτω από τα 6 ευρώ το κιλό.
Έτσι, με απόφαση του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου των κτηνοτρόφων συνεχίζονται και αύριο οι καταλήψεις των κτηνιατρείων που υπάγονται στις κατά τόπους Νομαρχίες. Σκοπός των κτηνοτρόφων με τις καταλήψεις αυτές είναι να μπλοκάρουν τη διαδικασία στα σφαγεία, αφού δεν γίνονται έλεγχοι. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται οι κτηνοτρόφοι να αποκλείσουν τα σύνορα, για να μπλοκάρουν τυχόν εισαγωγή αμνοεριφίων από τα Σκόπια ή τη Βουλγαρία, με την οποία, οι έμποροι, θα προσπαθήσουν να τροφοδοτήσουν την αγορά, για να μην υπάρξει έλλειψη.
Ο κ. Καμπούρης εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του κλάδου για την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. Υποστήριξε ότι "οι δεσμεύσεις για έλεγχο της αγοράς και στήριξη της εγχώριας παραγωγής δεν έγιναν πραγματικότητα".

Η φωτογραφία είναι του Νώντα Στυλιανίδη