ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΜΑΘ
Πρωτοφανής πρόκληση
Τους κυνήγησαν πολίτες και βρήκαν καταφύγιο στο ΑΠΘ
Δυο νεαροί κρανοφόροι άφησαν, με ανοικτό το στόμα, νωρίς το πρωί της Παρασκευής, 11 Ιανουαρίου 2008, τους Θεσσαλονικείς. Κατέβηκαν από το μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν, κατευθύνθηκαν στη στάση λεωφορείων σχεδόν απέναντι από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και άρχισαν να κολλούν αφίσες στις οποίες κατηγορούσαν τη χώρα μας για... επεκτατισμό!
«Εκεί που μας χρωστούσανε, μας παίρνουν και το βόδι», σχολίασε ηλικιωμένος διαβάτης και κινήθηκε εναντίον τους. Οι δυο ανιστόρητοι αφισοκολλητές ανέβηκαν στο μηχανάκι τους και κατευθύνθηκαν προς το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου και βρήκαν καταφύγιο (ελέω ασύλου).
Αρκετοί πήγαν να διαβάσουν την αφίσα και... έμειναν φαλακροί από τις ηλιθιότητες που αναφέρονταν. Διαβάστε για να πάρετε μια γεύση:
«Από το 1991, όταν διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία κι άρχισαν να σχεδιάζονται ξανά τα σύνορα στα βόρεια του Ελληνικού κράτους, ο ελληνικός ιμπεριαλισμός αγρίεψε όσο ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη ιστορία, βάζοντας στόχο τον διαμελισμό του κράτους της Μακεδονίας.
Είτε με τα εθνικιστικά και ρατσιστικά συλλαλητήρια του 92, που έφεραν στον αφρό τον κανιβαλισμό της ελληνικής κοινωνίας εναντίον του γειτονικού κράτους, είτε συμμαχώντας με το φασιστικό καθεστώς του Μιλόσεβιτς με την προσδοκία να ΄κανονίσουν΄από κοινού τη Μακεδονία μόλις θα τελείωναν με το σφαγείο της Βοσνίας, είτε με το ασφυκτικό εμπάργκο του ΄93-΄94 που είχε στόχο να στραγγαλίσει οικονομικά το κράτος της Μακεδονίας, είτε εκβιάζοντας με το όνομα κι απαιτώντας υποταγή στις ελληνικές απαιτήσεις.
ΕΠΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΕΞΑΡΤΗΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ.
Με το να αρνούνται ως τώρα τα ελληνικά αφεντικά ν αναγνωρίσουν το κράτος της Μακεδονίας με το όνομά του, αρνούνται στην ουσία την ύπαρξή του και εη απαίτησή τους να επιβάλλον το όνομα της δικής τους επιλογής ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΟΡΩΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
Σήμερα οι Έλληνες επικυρίαρχοι (οι νταβατζήδες, δηλαδή) των Βαλκανίων περιμένουν ότι η τελική διευθέτηση του καθεστώτος του Κοσόβου, σε συνδυασμό με την κρίση και τις διαλυτικές κινήσεις στο εσωτερικό, θα σπρώξει το κράτος της Μακεδονίας στον πάγκο του χασάπη. Γι αυτό εκβιάζουν ξανά με το όνομα, για να το στριμώξουν ακόμα περισσότερο, προσδοκώντας την κατάλληλη ευκαιρία για ν αρπάξουν πρώτοι ένα κομμάτι».
Το προπαγανδιστικό περιεχόμενο της αφίσας υπογράφει το Συντονιστικό Ενάντια στον Ελληνικό Επεκτατισμό. Οι –προφανώς- καλοπληρωμένοι συντάκτες της αφίσας έβαλαν για τίτλο στο κατάπτυστο κείμενό τους «Η ακατονόμαστη και ο κανίβαλος».
Τη λύπη του, για το περιεχόμενο της αφίσας, εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλος. «Περιθωριακά στοιχεία προχώρησαν στην αφισοκόλληση αντεθνικών και υβριστικών συνθημάτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης μας. Τους αφήνω στην κρίση των Θεσσαλονικέων, των Μακεδόνων, αλλά και όλων των Ελλήνων», σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Τη «δυσάρεστη έκπληξη και ανησυχία της, για τη θρασύτατη ενέργεια και, πιθανώς, προβοκατόρικη σκοτεινών κύκλων, που κρύβονται, όπως όλοι οι συνωμότες, πίσω από την ανωνυμία», εξέφρασε μετά το περιστατικό και η διοικούσα επιτροπή Βορείου Ελλάδος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Ο ΛΑ.Ο.Σ. ζητά επιστάμενη έρευνα, ώστε να εντοπισθούν οι δράστες «και να ισχύσουν και γι αυτούς τα αυστηρά μέτρα που θεσπίστηκαν για τις αντεθνικές ενέργειες». Για τον ΛΑ.Ο.Σ. ¨το θράσος των δραστών προμηνύει τα χειρότερα, ενώ τα εντεταλμένα όργανα της πολιτείας φαίνεται ότι απασχολούνται με ελάσσονος σημασίας αποστολές, αφήνοντας πεδίο σε εχθρικές ενέργειες, ή σε προβοκάτσιες».