Ανακύκλωση τώρα και στα νοσοκομεία! Η πρωτοβουλία ανήκει στην αντιδημαρχία καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τοποθετηθούν κάδοι και σκάφες ανακύκλωσης στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς, στο Λοιμωδών και στο γηροκομείο «Άγιος Παντελεήμων», όπου θα συγκεντρώνονται τα ανακυκλώσιμα υλικά και θα οδηγούνται στο χώρο επεξεργασίας του ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης, στους Ταγαράδες.
Χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο και άλλα ανακυκλώσιμα νοσοκομειακά υλικά δε θα καταλήγουν πλέον στις χωματερές. Η αντιδημαρχία καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία την 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας εφαρμόζουν πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
Όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Κ. Καζαντζίδης, "μέσα στις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν σε καθένα από τα τρία νοσοκομεία από δέκα τετραπλοί κάδοι ανακύκλωσης και από μια σκάφη. Το πρόγραμμα αναμένεται να εφαρμοστεί και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης".