Στο στόχαστρο των ληστών βρίσκονται, το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα υποκαταστήματα Τραπεζών στην Περαία. Ληστές «χτύπησαν» συνολικά τέσσερις φορές, διαφορετικά τραπεζικά υποκαταστήματα, σε διάστημα μόλις δύο μηνών. Στην σχετική λίστα συμπεριλήφθηκε το μεσημέρι και το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, επί της οδού Αμπελοκήπων.
Συναγερμό έχουν σημάνει οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και την σύλληψη των ληστών. Πιστεύεται ότι, σε όλες τις περιπτώσεις, έχουν δράσει οι ίδιοι άνθρωποι.
Η αρχή έγινε στις αρχές Σεπτεμβρίου με το υποκατάστημα της Εurobank, ακολούθησε στις 12 Σεπτεμβρίου το υποκατάστημα της Εμπορικής και η Μαρφίν, στις 4 Οκτωβρίου.
Σειρά είχε σήμερα στις 12 το μεσημέρι το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, επί της οδού Αμπελοκήπων, η οποία σημειωτέον απέχει δεκάδες μέτρα από τα υπόλοιπα καταστήματα τραπεζών.
Όπως και στις προηγούμενες ληστείες, έτσι και στην σημερινή, δράστες ήταν δύο άτομα, οι οποίοι οπλισμένοι και εκμεταλλευόμενοι την απουσία φύλακα, εισέβαλλαν στο τραπεζικό υποκατάστημα και αφαίρεσαν χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία.
Ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Αλεξανδρής, όταν κλήθηκε από δημοσιογράφους, να πάρει θέση για το θέμα της εγκληματικότητας, δήλωσε ότι δεν είναι αστυνομικός διευθυντής!