Μπλέχτηκε περισσότερο η υπόθεση των πλαστών καταστάσεων κρατουμένων, που, όπως είχε αποκαλυφθεί πριν χρόνια, υπήρχαν στις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης. Το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης αθώωσε τον πρώην διευθυντή των δικαστικών φυλακών Διαβατών κι έναν πρώην αρχιφύλακα, οι οποίοι είχαν κατηγορήσει τους προκατόχους τους, ότι πλαστογραφούσαν τις καταστάσεις.
Σύμφωνα με τις κατηγορίες τους, οι προκάτοχοί τους, διευθυντής και αρχιφύλακας, πλαστογραφούσαν τις καταστάσεις εργασίας, για να πετύχουν να μειωθεί ο χρόνος κράτησης κάποιων από τους φυλακισμένους. Οι προκάτοχοί τους κατέθεσαν μήνυση εναντίον τους και οι πρώην διευθυντής των φυλακών, με τον πρώην αρχιφύλακα, καταδικάστηκαν , από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, σε φυλάκιση δέκα μηνών ο πρώτος και επτά μηνών ο δεύτερος.
Οι δύο καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και, σήμερα, το Τριμελές Εφετείο, τους απάλλαξε. Τώρα είναι η... σειρά τους, να καταθέσουν μηνύσεις κατά των προκατόχων τους και να διαιωνιστεί η υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες.