Πρόταση να γίνει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
Φαίνεται ότι ο κ. Καρατζαφέρης δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, αφού μια τέτοια σύσκεψη, υπό τον κ. Κ. Παπούλια, προϋποθέτει να έχει λυθεί το θέμα της προεδρίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Καρατζαφέρης κατέθεσε την πρότασή του, μετά τη συνάντηση με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης, Π. Ψωμιάδη. Είπε ότι στη σύσκεψη θα μπορούσε να εξεταστούν οι παράμετροι που έχουν διαμορφωθεί μετά το 1992, και «να διαμορφωθεί μια τελική εθνική θέση και να μην ακούγονται πυροτεχνήματα από ανεύθυνους και υπεύθυνους, τα οποία μας βλάπτουν και εξυπηρετούν την επιχειρηματολογία των Σκοπίων».
Ρωτήθηκε αν θα πρέπει να γίνει συλλαλητήριο, για να απαντήσει ότι «το συλλαλητήριο είναι το τελευταίο. Το πρώτο είναι να βρούμε έναν κώδικα επικοινωνίας μεταξύ μας οι πολιτικοί».
Ο κ. Ψωμιάδης είπε ότι το αν πρέπει να γίνει δημοψήφισμα ή όχι είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει την κυβέρνηση. Δήλωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και στην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και σημείωσε: «Αυτό που γνωρίζω είναι ότι στον κόσμο δεν υπάρχουν δύο ήλιοι. Ενας ήλιος φωτίζει όλο τον κόσμο. Μία είναι η Μακεδονία. Μακεδονία, Ελλάδα και Ελλάδα, Μακεδονία».