Με τον ορισμό του Χάρη Αηδονόπουλου στη θέση του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας στη διοίκηση Αγγελούδη, παρά το ότι εκλέχθηκε με την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης και ενώ κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου, ασχολήθηκε, απόψε, το σώμα.
Καθώς οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ασχολήθηκαν διεξοδικά με το ότι ο κ. Αηδονόπουλος δεν έχει παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου, θέση που, εθιμικά, δίνεται σε σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης, παρά το ότι ορίστηκε αντιδήμαρχος από τη διοικούσα παράταξη που διατηρεί και την θέση του προέδρου στο ίδιο συμβούλιο ως είθισται, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, δήλωσε:
«Όποιος πραγματικά αγαπά την πόλη μπορεί να προσφέρει από οποιαδήποτε θέση. Είμαστε διοίκηση χωρίς δημοτικές ή άλλου είδους αγκυλώσεις. Στόχος η κοινή προσπάθεια για δουλειά», είπε ο δήμαρχος εξηγώντας τον λόγο της συνεργασίας με τον κ.Αηδονόπουλο. Παράλληλα, υπενθύμισε πως σε αυτό το «προσκλητήριο συνεργασίας» συμμετέχει και ο επικεφαλής της παράταξης «Όλοι Εμείς», Δρόσος Τσαβλής, ο οποίος «ανέλαβε πριν από δύο χρόνια θέση εντεταλμένου χωρίς να απεμπολήσει τίποτα από την ιδιότητά του ως επικεφαλής παράταξης». Για τις δε αλλαγές στις αντιδημαρχίες της διοίκησής του, είπε πως «δεν έχουν να κάνουν με καμία αποδοκιμασία προσώπων, όταν το έργο είναι εμφανές» επαναλαμβάνοντας την ικανοποίησή του για την πρόοδο στους τομείς της καθαριότητας, της παιδείας, των παιδικών σταθμών, στα οικονομικά κ.α. 
 Από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, με την παράταξη του οποίου εκλέχθηκε ο κ. Αηδονόπουλος, είπε πως τα «περί φρεσκαρίσματος της διοίκησης ελάχιστα διασκεδάζουν τις εντυπώσεις πως οι αλλαγές επικεντρώθηκαν στους πιο "επιτυχημένους" αντιδημάρχους σε καθαριότητα, οικονομικά, ευταξία και παιδεία». Για τον κ. Αηδονόπουλο που εκλέχθηκε μαζί του στις τελευταίες δημοτικές εκλογές τόνισε πως το γεγονός πως αποφάσισε να συνεργαστεί με τη διοίκηση αλλά παραμένει στη θέση του ως αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αποτελεί «παγκόσμια παραφωνία».
Το θέμα σχολίασε και ο Σπύρος Πέγκας, από την παράταξη «Θεσσαλονίκη για Όλους». Θύμισε πως ο δήμαρχος προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές ενώ κανονικά «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει». Για την προσθήκη του κ. Αηδονόπουλου στη διοίκηση είπε πως «θολώνει το στίγμα του δημοτικού συμβουλίου παραμένοντας στη θέση του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου». 
 Ο Νίκος Νικήσιανής από την «Πόλη Ανάποδα» αναρωτήθηκε για ποιο λόγο απαιτούνται «τόσες θέσεις αντιδημάρχων και εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων» και δεν έγινε ένα πιο μικρό σχήμα με πιο ισχυρές αντιδημαρχίες.
Με την αρχή της συνεδρίασης το σώμα έκοψε τη βασιλόπιτά του. Το φλουρί έπεσε στους δημοτικούς συμβούλους Δρόσο Τσαβλή, Σαράντη Μονοπόρτη, και στους εργαζόμενους της Δημοτικής Τηλεόρασης.