Ο καθηγητής Καρδιοχειρουργικής Κυριάκος Αναστασιάδης αναδείχθηκε νέος Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2025.
Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά, μέσω της πλατφόρμας «Ψηφιακή κάλπη ΖΕΥΣ», με τον καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής να λαμβάνει επτά ψήφους έναντι δύο του Ευστράτιου Στυλιανίδη, ενώ δύο ψήφοι ήταν λευκές.
Ο Κυριάκος Αναστασιάδης είναι Διευθυντής της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ από το 2011 και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Προηγμένες Καρδιοπνευμονικές Εφαρμογές» από το 2015. Παράλληλα, από το 2017 είναι Διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα στο ΑΧΕΠΑ, ενώ από το 2023 προεδρεύει στην Επιτροπή Χειρουργικής Θώρακος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.
Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής (2020–2024), έχει συγγράψει πλήθος επιστημονικών έργων, ενώ η ερευνητική και κοινωνική του προσφορά έχει τιμηθεί διεθνώς.
Σχόλια
Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.