ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Χωρίς να αναδειχθεί νέος πρύτανης ολοκληρώθηκε και η χθεσινή εκλογική διαδικασία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία. Η διαδικασία διεξήχθη με μυστική ψηφοφορία, ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος «Ψηφιακή κάλπη ΖΕΥΣ», στο πλαίσιο συνεδρίασης του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ.
Υποψήφιοι για τη θέση είναι οι καθηγητές Κυριάκος Αναστασιάδης και Ευστράτιος Στυλιανίδης. Ο πρώτος έλαβε 3 ψήφους και ο δεύτερος 2, ενώ υπήρξαν 6 λευκά.
Καθώς δεν επιτεύχθηκε η προβλεπόμενη πλειοψηφία επτά ενδεκάτων (7/11), η διαδικασία θα επαναληφθεί σήμερα, Τετάρτη 11 Ιουνίου 2025. Στη νέα συνεδρίαση απαιτείται πλέον η απόλυτη πλειοψηφία επί των έντεκα μελών του Συμβουλίου για να εκλεγεί πρύτανης.