Γράφει ο Γιάννης Παπαδόπουλος*

Περίπου δύο χρόνια μετά τις «δίδυμες» εκλογές του 2023 ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός και ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να φανταστεί μια επανάληψη του εκπληκτικού ποσοστού που πήρε τότε το κόμμα του. 
Το 41% είναι μακρινή ανάμνηση. 
Μέσα σε δύο χρόνια η κυβέρνηση κατάφερε - γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να χάσει σχεδόν το ένα τρίτο της εκλογικής της δύναμης. 
Είναι κατόρθωμα γιατί, ουσιαστικά, δεν είχε και δεν έχει απέναντί της καμιά σοβαρή εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, κανένα κόμμα που να διεκδικεί με αξιώσεις τη διακυβέρνηση της χώρας. 
Άρα, με τα λάθη και τις παραλείψεις της και, κυρίως, με τις επιλογές της, απομάκρυνε ένα σημαντικό κομμάτι των παραδοσιακών ψηφοφόρων της, που έψαξαν «στέγη» σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς, δεξιότερα της Ν.Δ.
Έτσι, όπως καταγράφονται οι τάσεις στις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται, ακόμη και αν πλησιάσει το 30% η Ν.Δ. δύσκολα θα μπορέσει να βρει σοβαρό συνομιλητή για να σχηματίσει κυβέρνηση. 
Ούτε η Ελληνική Λύση του Κ. Βελόπουλου, ούτε η Α. Λατινοπούλου, ούτε πολύ περισσότερο η Νίκη και οι Σπαρτιάτες μπορούν να θεωρηθούν ως σοβαροί συνομιλητές στην αναζήτηση κυβερνητικής συνεργασίας. 
Άρα, αυτός ο τεράστιος πολιτικός χώρος και αυτό το τεράστιο τμήμα των ψηφοφόρων, που κινείται στον ευρύτερο δεξιό - και όχι ακροδεξιό - χώρο έχει ανάγκη από σοβαρή πολιτική εκπροσώπηση.
Είναι εμφανές, ότι αναζητείται το πρόσωπο που μπορεί να συσπειρώσει αυτές τις δυνάμεις, να τις εκφράσει με ενιαία θέση , τόσο στην εσωτερική πραγματικότητα όσο και στην εξωτερική αναγκαιότητα και να αποτελέσει τον άξιο και ισότιμο συνομιλητή της Νέας Δημοκρατίας, ώστε η χώρα να συνεχίσει να κινείται με κεντροδεξιό  προσανατολισμό με τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις.
Καθώς μπαίνουμε στο δεύτερο μισό της κυβερνητικής θητείας και αρχίζουν να πυκνώνουν τα σενάρια και οι προβλέψεις για πρόωρες, είναι πιθανόν να εκδηλωθεί μια τέτοια κίνηση, που θα αναδιατάξει τον πολιτικό χάρτη και θα διαμορφώσει διαφορετικές συνθήκες.
Η χώρα δεν μπορεί να πορεύεται ούτε με προτάσεις τύπου Κωνσταντοπούλου, ούτε Κασσελάκη, από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ έχει περιπέσει σε περίοδο ομφαλοσκόπησης. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι, πια, αμελητέα ποσότητα αλλά, δυστυχώς, η διάλυσή του ως αντίπαλο δέος, αποσυσπείρωσε , σε ένα βαθμό, και τη Νέα Δημοκρατία. 
Η Αριστερά και η κεντροαριστερά δεν μπορεί να δώσει λύσεις, όπως είναι κατακερματισμένη.
Η μόνη ελπίδα για ομαλή συνέχεια στη διακυβέρνηση της χώρας, είναι ένα νέο κόμμα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, με καθαρές θέσεις.


*Ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι δημοσιογράφος