Τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Ν.Δ. Α’ Θεσσαλονίκης, όπου και συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, κ. Γεώργιο Παπαδόπουλο, και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. 
Κατά την συζήτηση, η κ. Ευθυμίου έθεσε ως κομβική προτεραιότητα την ασφάλεια στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε λεπτομερώς τη βουλευτή για τις προτεραιότητες και τη λειτουργία της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη και προέταξε τον στόχο του για την ανάγκη η αστυνομία να έχει κοινωνικό πρόσημο, δηλαδή να είναι πολύπλευρα δίπλα σε κάθε πολίτη.  
Η κ. Ευθυμίου, επίσης, ζήτησε να ενημερωθεί για την εφαρμογή των νέων μέτρων αντιμετώπισης των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας που έχουν εξαγγελθεί από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και σημείωσε τα εξής: «Είναι σημαντική η απόφαση για την ίδρυση νέου γραφείου αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας στο ανατολικό τμήμα της πόλης, κάτι που είχα εγκαίρως ζητήσει με ερώτησή μου στον Υπουργό προστασίας του πολίτη στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα επιβοηθητική η λειτουργία των «safe houses» για την ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας ή  μελών της οικογένειας τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία.»
Τέλος, η βουλευτής έθεσε στη συζήτηση και το ζήτημα της παραβατικότητας μεταξύ των ανηλίκων, με τα περιστατικά της να παρουσιάζουν ιδιαίτερη έξαρση το τελευταίο διάστημα, τονίζοντας, βέβαια, την έμπρακτη ευαισθησία της Κυβέρνησης για το θέμα αυτό. Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής ενημέρωσε την κ. Ευθυμίου ενδελεχώς για τα περιστατικά και τον τρόπο που τα αντιμετωπίζει η Αστυνομία.