Λαμπάδιασε λεωφορείο του ΟΑΣΘ, ενώ κινούνταν στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, κατευθυνόμενο σε τερματικό σταθμό, για να «μπει» στα σημερινά δρομολόγια.
Την ώρα εκείνη, στο αρθρωτό λεωφορείο επέβαινε μόνον ο οδηγός. Με το που αντιλήφθηκε την φωτιά κι ενώ κινούνταν στο ρεύμα από τα ανατολικά προς τα δυτικά, κοντά στο τούνελ των Κωνσταντινουπολίτικων, ακινητοποίησε το όχημα στο δεξί ρεύμα κυκλοφορίας και πρόλαβε να κατέβει, με ψυχραιμία, χωρίς να πάθει το παραμικρό. 
Επί τόπου έσπευσαν 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κι έσβησαν τη φωτιά. Το λεωφορείο καταστράφηκε ολοσχερώς.
Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης διακόπηκε η κυκλοφορία στις δυο λωρίδες με κατεύθυνση τα δυτικά, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων από Ι.Χ. Στο σημείο αναμένεται να μεταβεί γερανός για να το απομακρύνει και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Η ανακοίνωση του ΟΑΣΘ

Στην ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΘ αναφέρει: «Φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα, στις 9.25 το πρωί, σε μισθωμένο λεωφορείο του ΟΑΣΘ, το οποίο κινούνταν επί της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς τα δυτικά και κατευθυνόταν στο αμαξοστάσιο του Οργανισμού στη Σταυρούπολη.
Στο λεωφορείο, το οποίο ήταν εκτός υπηρεσίας, δεν επέβαιναν επιβάτες ενώ ο οδηγός, επιδεικνύοντας άριστα αντανακλαστικά, ακινητοποίησε το όχημα, ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά χρησιμοποιώντας τους πυροσβεστήρες του οχήματος. Ωστόσο η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλη έκταση, καίγοντας ολοσχερώς το λεωφορείο».
«Ο ΟΑΣΘ, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, θα διερευνήσει τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά» καταλήγει η ανακοίνωση.