Μάθημα ζωής και φιλοζωίας παρέδωσαν, σήμερα το πρωί, μαθητές του Γυμνασίου Πευκοχωρίου Χαλκιδικής. Γέμισαν πανό το Πευκοχώρι με συνθήματα υπέρ των ζώων, με χαρτόνια με ζωγραφιές και συνθήματα, μετά από περιστατικά δολοφονίας αδέσποτων ζώων από φόλες, στην περιοχή.
"Το συγκεκριμένο σχολείο είναι... pet friendly", δήλωσε χαρακτηριστικά η φιλόλογος καθηγήτρια Δανάη Στυλιανίδου. Όπως εξήγησε, οι μαθητές έχουν... υιοθετήσει μια γατούλα στο προαύλιο και δυο σκυλάκια, τα οποία, καθώς είναι το ένα κατάμαυρο και το άλλο κάτασπρο, τα ονόμασαν "Γιν" και "Γιαν"... Όπως τόνισε "τα παιδιά διαπίστωσαν πως το τελευταίο χρονικό διάστημα κάποιοι δηλητηρίαζαν τα αδέσποτα, ίσως επειδή νόμιζαν πως η εικόνα αδέσποτων στο δρόμο είναι... αντιτουριστική. Προσωπικά δεν το είχα αντιληφθεί. Το είδαν τα παιδιά και, ειλικρινά, είμαι η πιο περήφανη καθηγήτρια. Τα παιδιά συνεργάστηκαν όλα! Ακόμη και πιο μοναχικά παιδιά, συνεργάστηκαν μεταξύ τους και, με τη σύμφωνη γνώμη της διευθύντριας του σχολείου, αποδείχτηκαν... φοβεροί ζωγράφοι και ιδιαίτερα δραστήριοι και κοινωνικοποιημένοι. Ακόμη και παιδιά που δεν τα πήγαιναν καλά στα μαθήματα, έφεραν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα"!


Τα παιδιά της Β Γυμνασίου βρήκαν, σήμερα το πρωί, την ευκαιρία -καθώς δεν έβρεχε και ο καιρός βοηθούσε- να αναρτήσουν τις ζωγραφιές και τα ταμπλό με τα συνθήματά τους και να ευαισθητοποιήσουν τους κατοίκους.
Επίσης, έβαλαν κροκέτες και νερό, για τα αδέσποτα ζώα και κρέμασαν τα μικρά έργα τέχνης και ανθρωπιάς στα σημεία που άλλοι πετούν τις φόλες.
"Το θέμα είναι να ακούμε τα παιδιά. Τα παιδιά είναι ενθουσιώδη, αλλά εμείς δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε. Πρέπει να τους δώσουμε το χώρο. Σε αυτό το σχολείο, ευτυχώς, έχουμε την τύχη να ΄χουμε πολύ καλή διεύθυνση και να ακούμε τα παιδιά", πρόσθεσε η κ. Στυλιανίδου.
Πάντως, τα παιδιά του συγκεκριμένου σχολείου και χώρο βρήκαν και ακούστηκαν. Πολλοί ήταν οι κάτοικοι που έδωσαν συγχαρητήρια, ενώ μία κυρία, στην αγωνία τους "μήπως κάποιοι κατεβάσουν τα πανό", τους απάντησε: "Μην ανησυχείτε. Θα φροντίσω εγώ, να μην τα κατεβάσει κανείς"...