Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι·
τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα.
Κ.Π. Καβάφης

Το χθεσινοβραδινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Μπριζ είναι μια ευκαιρία να κοιτάξουμε κατάματα την αλήθεια...
Τι είδαμε; Μια ομάδα που έκανε την υπέρβαση κι έφθασε σε έναν προημιτελικό. Που υπερέβη εαυτόν για να πάρει μια ιστορική πρόκριση. Που, στην αρχή της σεζόν, αν έλεγες ότι θα διεκδικούσε το πρωτάθλημα, θα έχανε τον τελικό του κυπέλλου στα πέναλτι και θα έφθανε στους 8 του Κόνφερενς, θα σε κορόιδευαν άπαντες.
Ο ΠΑΟΚ αυτά κατάφερε φέτος -προς το παρόν. Δεν είναι και λίγα...
Τι είχες από την άλλη: Μια ομάδα γρήγορη. Πολύ γρήγορη. Που έβγαινε στην επίθεση με τέσσερις απευθείας πάσες, χωρίς κοντρόλ, χωρίς λάθος. Με παίκτες που πήγαιναν πάνω - κάτω στο γήπεδο, στο μισό χρόνο από αυτόν που θα ήθελε ο πιο γρήγορος παίκτης του Δικεφάλου. 
Αυτός ήταν και ο λόγος που, στο παιχνίδι με την Μπριζ, ο ΠΑΟΚ, εκτός του Κοτάρσκι, δεν έχει διακριθέντες...
Ο Λουτσέσκου έστησε την ομάδα του για το παιχνίδι, όπως πίστευε ότι θα ήταν καλύτερα. Δεν ήταν. Έβαλε τον Μουργκ για ταχύτητα. Δεν πήρε τίποτα. Έβαλε τον Μπράντον Τόμας για συνεχή πίεση και γρήγορες επιθέσεις. Αποκομμένος ήταν ο Ισπανός σε όλη τη διάρκεια του α μέρους που έπαιξε. Και στην άμυνα απαξάπαντες χάνανε τους αντιπάλους, καθώς είχαν απέναντί τους σαΐτες. Απελπιστικά μόνος και ο Τάισον, που έτρεχε στην επίθεση αλλά, επειδή και τα πόδια δεν βοηθούν, δεν χαράμιζε ενέργεια για την άμυνα.  Κι όλα αυτά, επειδή η Μπριζ ήταν καλύτερη...
Ο Ρουμάνος επιχείρησε με αλλαγές να αλλάξει κάτι. Δεν είναι και ο καλύτερος σε αυτόν τον τομέα. Δύσκολα καταφέρνει να αλλάξει τον ρου ενός παιχνιδιού. Οι αλλαγές του (ειδικά οι Σαμάτα και Κωνσταντέλιας) προσπάθησαν, αλλά είπαμε: Η Μπριζ ήταν καλύτερη.
Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Έχει μεγαλύτερο τζίρο, στοχεύει σε ακριβούς έτοιμους νεαρούς παίκτες, παίζει εδώ και πέντε χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όλοι, ανεξαιρέτως, οι παίκτες των Βέλγων, θα ήταν εντεκαδάτοι στον ΠΑΟΚ. Θα μπορούσε να γίνει το αντίθετο; Για ελάχιστους, μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού, ίσως...
Το κατόρθωμα του ΠΑΟΚ θα είναι να βρεθεί και του χρόνου στους "8". Και, ίσως, να περάσει στους "4". Και να το ξανακάνει. Ξανά και ξανά και ξανά. Και, ίσως, να περάσει επίπεδο, να δει άλλης διοργάνωσης τους ομίλους. Αυτό θα είναι άλλο ένα κατόρθωμα. Γιατί και το εφετινό, μη γελιόμαστε, με τις συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κατόρθωμα είναι. Και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους στον οργανισμό του ΠΑΟΚ.