Γράφει ο «Περαστικός»

Η πρόσφατη δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε, σήμερα, σε αθηναϊκό ηλεκτρονικό ΜΜΕ (στο iefimerida, γκάλοπ της εταιρίας Opinion Poll) έχει ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία ως «φωτογραφία της στιγμής», όπως αρέσκονται να ονομάζουν τις δημοσκοπήσεις οι πολιτικοί. Κι όχι, τόσο, για τα του δήμου Θεσσαλονίκης που μονοπωλούν τα τοπικά σάιτ, αλλά για την κεντρική πολιτική σκηνή.
Ο Περαστικός στέκεται ιδιαίτερα στην πρόθεση ψήφου στο δήμο Θεσσαλονίκης, εκεί που η ΝΔ είχε από τα χαμηλότερα ποσοστά στις εθνικές εκλογές. Να τι διάβασε:
Η εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές στον Δήμο Θεσσαλονίκης:
  1. ΝΔ: 31,5%
  2. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 13,9%
  3. ΣΥΡΙΖΑ: 13,5%
  4. ΚΚΕ: 8,9%
  5. ΠΑΣΟΚ: 7,4%
  6. ΝΙΚΗ: 6,1%
  7. ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: 4,9%
  8. ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ: 3,1%
  9. ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 2,8%
  10. ΜέΡΑ25: 2,1%
  11. ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ: 1,8%
  12. ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ: 1,5%
  13. ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ: 2,5%
Τι βλέπει ο Περαστικός; Κατ' αρχήν τον κατακρημνισμό του ΠΑΣΟΚ! Πέμπτο το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη στο δήμο Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, πίσω και από την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελλόπουλου και από τον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη και από το ΚΚΕ του Δημήτρη Κουτσούμπα!
Και να σκεφθεί κανείς ότι ο Ανδρουλάκης θεωρεί ότι «άνοιξε το παιχνίδι» στη συμπρωτεύουσα, με την ίδρυση γραφείου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ...
Λίγο έλειψε να περνάει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΙΚΗ, που δεν βρίσκεται στα καλύτερά της.
Βλέπει, ακόμη, ο Περαστικός, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν χάνει και πολλά (στο δήμο Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον) από τις εθνικές εκλογές (όπου δεν τα είχε πάει και... περίφημα), ενώ ο Κυριάκος Βελλόπουλος μάλλον δεν παίρνει αυτό που περίμενε.
Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη (για να τον ξεχωρίζουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ π.Τσ.) πάει εκεί που θέλει. 
Ανέλπιστα καλά και οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου. Λέτε να τον βοήθησε τόσο ένας ουρολόγος; Ο Περαστικός δεν αποκλείει το παραμικρό. Επισημαίνει, όμως, ότι «αυτό είναι μία δημοσκόπηση» και σε καμία περίπτωση δεν είναι αποτέλεσμα κανονικών εκλογών. Μην ξεχνάτε ότι «στο τέλος κουρεύουν το γαμπρό».
Κι αν έχετε την απορία για ποιον λόγο ο Περαστικός δεν έχει να πει κάτι για το άλλο μισό της έρευνας, που αφορά τον δήμαρχο, είναι επειδή η γενικότητα «ο ένας στους δύο βλέπει θετικά τη δημαρχία Αγγελούδη» στις 100 μέρες μετά τις εκλογές, είναι κάτι που δεν προσφέρεται για ιδιαίτερα συμπεράσματα. Αντίθετα, πολύ ενδιαφέρον θεωρεί το ποσοστό του 64% των Θεσσαλονικέων, που είναι πεπεισμένοι ότι δεν θα δουν ποτέ μετρό. Αυτό είναι κι ένα καλό εύρημα για όσους πολιτικούς της Α Θεσσαλονίκης θα ήθελαν να εντάξουν το συγκεκριμένο έργο σε αυτά που ολοκληρώνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. «Εν τη... παλάμη και ούτω βοήσωμεν» κύριοι.