Με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προχωρά η χρηματοδότηση του έργου με τίτλο «Συνοδά υποστηρικτικά έργα του Σταθμού "Νέα Έλβετία" του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης». Όπως αναφέρει το ypodomes.gr, το ποσό το οποίο απαιτείται για τα έργα ανέρχεται σε 13,5 εκατ. ευρώ.
Αναθέτουσα Αρχή του έργου θα είναι η Ελληνικό Μετρό η οποία ανέλαβε την υλοποίηση του έργου λόγω της μεγάλης εμπειρίας που διαθέτει καθώς έτσι θεωρείται πως θα τρέξει πιο γρήγορα ο διαγωνισμός. Πρόκειται για συνοδά έργα του Μετρό που περιλαμβάνουν την ευρεία διαμόρφωση του χώρου πάνω από τον σταθμό.
Προηγήθηκε νομοθετική ρύθμιση, που ετοίμασαν από κοινού ΟΣΕΘ και δήμος Θεσσαλονίκης, για την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου.
Έτσι θα διευκολύνεται η πρόσβαση των χρηστών του συγκοινωνιακού συστήματος στον τερματικό σταθμό «Νέα Ελβετία», της βασικής γραμμής του μετρό, αναβαθμίζοντας έτσι τη νοτιοανατολική περιοχή της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο που καθορίζεται από τους κανόνες και τις απαιτήσεις της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.
Στο σημείο πρόκειται να δημιουργηθεί πολυτροπικός σταθμός μετεπιβίβασης για αστικά και πιθανόν και ΚΤΕΛ. Εκεί θα τερματίζει η γραμμή 1 του μετρό, αλλά και λεωφορειακές γραμμές, όπως η 10 του ΟΑΣΘ -ενδεχομένως και νέες που θα δημιουργηθούν με το νέο σχεδιασμό του Οργανισμού. Θα υπάρχουν, ακόμη, σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.  Θα δημιουργηθεί πιάτσα ταξί, ενώ μελετάται και η κατασκευή πάρκινγκ χωρητικότητας 500 θέσεων, με δύο προσβάσεις (από Ψελλού και Ευρυγένη) στο οποίο η στάθμευση θα έίναι ολιγόωρη για την μετεπιβίβαση σε ΜΜΜ.
Παράλληλα προχωρά η διάνοιξη της οδού Μιχαήλ Ψελλού στο τμήμα από τον ανισόπεδο κόμβο Θεσσαλονίκης-Μουδανιών έως την οδό Παπαναστασίου.
Για την κατασκευή του πολυτροπικού σταθμού (ουσιαστικά πάνω από τον τερματικό σταθμό του Μετρό, η κατασκευή του οποίου προχωρά σύμφωνα με το πρόγραμμα), θα χρειαστούν απαλλοτριώσεις 12 στρεμμάτων διαφόρων ιδιοκτητών, ενώ μεγάλο τμήμα έχει, ήδη, απαλλοτριωθεί.
Προχωρά και η διαδικασία της Περιβαλλοντικής Μελέτης, για να οριστικοποιηθεί η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας. Η δημοπράτηση των απαραίτητων έργων θα κλείσει μια από τις τελευταίες εκρεμότητες για την σύνδεση της γραμμής του Μετρό με το ευρύτερο συγκοινωνιακό σύστημα της Θεσσαλονίκης. Η βασική γραμμή Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός-Νέα Ελβετία, προβλέπεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να τεθεί σε εμπορική λειτουργία τον ερχόμενο Νοέμβριο.