Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης,  τα μέλη της ΕΝΙΘ, έξω από την 3η Υγειονομική Περιφέρεια επί της οδού Αριστοτέλους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την υποστελέχωση του ΕΣΥ.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), Χρήστος Καραχρήστος υπογράμμισε πως «συνεχίζουμε να διαδηλώνουμε ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να συνεχίσει την εμπορευματοποίηση του δημοσίου συστήματος υγείας και με την ενεργοποίηση των απογευματινών χειρουργείων και με το νομοσχέδιο για την δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου των ιατρών ΕΣΥ».
Το μέλος του Διοικητικού συμβουλίου των εργαζομένων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Θανάσης Τασιούδης συμπλήρωσε ότι «αυτή η εμπορευματοποίηση που προωθεί η κυβέρνηση δείχνει ότι δεν πρόκειται να μειωθεί καμία λίστα χειρουργείου. Στόχος τους είναι η αύξηση των εσόδων των νοσοκομείων και ως ένα βαθμό τα έσοδα κάποιων συμμετεχόντων στα χειρουργεία. Στα πρώτα 14 χειρουργεία που έγιναν στο Παπαγεωργίου, οι 7 ασθενείς εξετάστηκαν μόλις τον Μάρτιο, δύο τον Φεβρουάριο και μόλις ένας το 2020. Αυτά τα περιστατικά δεν ήταν στη λίστα αλλά μόνο κριτήριο ήταν το ποιος είχε τα χρήματα για να χειρουργηθεί. Πάγιο αίτημα μας είναι το αποκλειστικά δωρεάν Σύστημα Υγείας».
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με το σύνθημα «Δωρεάν ενιαίο- δημόσιο σύστημα υγείας και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».