Ερωτηματικά έχει προκαλέσει η δημοσιοποιημένη πρόθεση του υπουργείου Πολιτισμού να προχωρήσει στην απαλλοτρίωση μέρους του παλιού συγκροτήματος της βιομηχανίας ΦΙΞ στην δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης.
Ο λόγος ότι, τον περασμένο Οκτώβριο η εταιρία Dimantd, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε ειδική εκδήλωση είχε ανακοινώσει το Mega Project, όπως το είχε ονομάσει, με την ανάπλαση του χώρου - μια ανάπλαση ύψους 180 εκ. ευρώ - στα εγκαίνια του οποίου το 2027 ο κ. Μητσοτάκης υπόσχονταν να παραβρεθεί. 
Όπως διαπιστώθηκε, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, η απαλλοτρίωση δεν θα αφορά το σύνολο της έκτασης αλλά μόνον ένα από τα υπάρχοντα κτίρια, το κτίριο Ζ. Τον υπόλοιπο χώρο προχωρά -σύμφωνα με πληροφορίες - η εταιρία Dimand, συνεχίζοντας το επενδυτικό της σχέδιο.
Για το θέμα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς την υπουργό Πολιτισμού με την οποία ρωτά τι ακριβώς περιλαμβάνει η αναγκαστική απαλλοτρίωση του Υπουργείου Πολιτισμού στο βιομηχανικό συγκρότημα του ΦΙΞ, πόσο είναι το κόστος της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης κι από ποιον θα αγοράσει το ακίνητο ή το σύμπλεγμα ακινήτων το Υπουργείο Πολιτισμού.