«Η κυβέρνηση το ΄χει πει σε όλους τους τόνους.  Δεν υπάρχει κανένα θέμα απολύσεων στο δημόσιο τομέα, ή μείωσης μισθών των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό που θα έρθει, είναι να γίνουμε πιο γρήγοροι και αποτελεσματικοί στις υπηρεσίες προς τον πολίτη».

Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, που μίλησε στα «Γεγονότα στις 10» της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης.Αναφέρθηκε στις αλλαγές που έρχονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και στον «Ψηφιακό Γκισέ» που καθιερώνει η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι, ήδη, δόθηκε η δυνατότητα στους πολίτες να λαμβάνουν τα έγγραφα τα οποία ζητούν στα σπίτια τους μέσω κούριερ, ενώ από εδώ και στο εξής, θα λαμβάνουν τα έγγραφα αυτά μέσω email, ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες θα αντλούν τις πληροφορίες που χρειάζονται από τις βάσεις δεδομένων του δημοσίου και οι πολίτες δε θα χρειάζεται να τρέχουν από υπηρεσία σε υπηρεσία και από γκισέ σε γκισέ.

Σχετικά με τυχόν μειώσεις μισθών στο Δημόσιο ή σε απολύσεις, επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η τεχνολογία ήρθε να βοηθήσει και τον δημόσιο υπάλληλο να κάνει δουλειά του πιο γρήγορα και φυσικά τον πολίτη».

Ειδικά για την εφαρμογή της τηλεργασίας, είπε πως «η κρίση έδωσε την δυνατότητα στον Δημόσιο Τομέα να πάει ένα βήμα μπροστά. Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε. Θα προχωρήσουμε σε νομοθέτηση της τηλεργασίας σε πάγια βάση. Κανείς δεν πρέπει να φοβάται από την πιο έντονη εφαρμογή της τεχνολογίας στο δημόσιο τομέα».

Δείτε το βίντεο: