Το άνοιγμα της Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης, που είχε κλείσει ως ένα μέτρο κατά του συνωστισμού, για τον κορωνοϊό, εξήγγειλε σήμερα πρωί - πρωί ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, πολλές ώρες πριν το μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου αναμένονταν να ακούσουμε για χαλάρωση των μέτρων...

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της ΠΚΜ που μοιράστηκε στις 8.32 π.μ., την άρση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, από σήμερα το βράδυ στις 22.00’ αποφάσισαν σε επικοινωνία τους ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Νέα Παραλία είχαν ληφθεί στις 31 Μαρτίου 2020, ενώ δόθηκε παράταση, με περιορισμό του ωραρίου της απαγόρευσης πριν από μια εβδομάδα και μέχρι σήμερα, Δευτέρα 27 Απριλίου 2020, στις 22.00’.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «ανοίγουμε σήμερα το βράδυ τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, έπειτα από σχεδόν ένα μήνα πολύωρου καθημερινού αποκλεισμού. Κρίναμε, σε συνεννόηση με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα ότι δεν είναι σκόπιμο να παραταθεί εκ νέου ο περιορισμός της κυκλοφορίας στον σημαντικότερο ίσως ελεύθερο χώρο της πόλης της Θεσσαλονίκης». 

Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε τους Θεσσαλονικείς που έδειξαν υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης όλο αυτό το διάστημα του περιορισμού των μετακινήσεων, τηρώντας στη συντριπτική πλειοψηφία τους τα μέτρα προστασίας. «Το ΄κλείσιμο΄ της Νέας Παραλίας δεν ήταν εύκολη απόφαση. Όμως ήταν αναγκαία και εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε σωστή. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ η Θεσσαλονίκη βρίσκεται χαμηλά σε αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού αναλογικά με τον πληθυσμό της», πρόσθεσε. 

Ευχαρίστησε, ακόμη, την Ελληνική Αστυνομία, που φρόντισε τις τέσσερις αυτές εβδομάδες τα περιοριστικά μέτρα να τηρηθούν στο ακέραιο. 

Τέλος απηύθυνε έκκληση σε όλους να τηρούν τις αποστάσεις, τα μέτρα αυτοπροστασίας και να συνεχίσουν να επιδεικνύουν κοινωνική υπευθυνότητα. «Ας χαρούμε όλοι τη Νέα Παραλία, χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία μας και την υγεία των συμπολιτών μας, χωρίς να διακινδυνεύσουμε νέα επιβολή περιορισμών, αλλά με ασφαλή επιστροφή στην καθημερινότητά μας. Είναι στο χέρι μας να μείνει ανοιχτή η παραλία και να ‘ανοίξει’ το ταχύτερο η κοινωνία. Η Θεσσαλονίκη έδειξε το δρόμο και τώρα κάνουμε μαζί το πρώτο βήμα για να ξαναβρούμε τη ζωή μας. Μαζί θα τα καταφέρουμε», κατέληξε.