Στους 83 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.


Ανακοίνωσε, ακόμη ότι τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 52 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1.884. 

Πρόσθεσε ότι 84 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόρδας αναφέρθηκε στα τεστ για τον κορωνοϊό, εκφράζοντας, για άλλη μία φορά, την άποψη ότι στην παρούσα φάση σωστά χρησιμοποιούνται μόνον σε ύποπτα κρούσματα κι όχι στο σύνολο του πληθυσμού. Επισήμανε, ακόμη, τις ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του αντίστοιχου Ευρωπαϊκού μηχανισμού, σύμφωνα με τις οποίες η χρήση μάσκας από τον υγιή πληθυσμό έχει τεθεί εν αμφιβόλω. 

Μπλόκα στους δρόμους


Από τις 6 το απόγευμα, στα διόδια, στις εθνικές οδούς και στις επαρχιακές θα λειτουργούν μπλόκα της Τροχαίας, όπως ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Ανακοίνωσε, ακόμη, ελέγχους στους πορθμιακούς σταθμούς από το Λιμεναρχείο. Πρόσθεσε πως θα επιτρέπεται μόνον η μετακίνηση προς τις μόνιμες κατοικίες με βάση το έγγραφο Ε1 της Εφορίας και δεν θα επιτρέπεται η επιστροφή.

Ειδικά για όσους μετακινηθούν χωρίς άδεια, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι το πρόστιμο θα διπλασιάζεται (θα φθάνει στα 300 ευρώ) και θα αφαιρούνται οι πινακίδες για 60 ημέρες, ενώ το αυτοκίνητο θα επιστρέφει εκεί από όπου ξεκίνησε.