Άλλους 6 θανάτους συμπολιτών μας, το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο λοιμωξιολόγος Σ. Τσιόδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, αριθμός που ανέβασε σε 59 συνολικά το νούμερο των νεκρών από κορωνοϊό στη χώρα μας.


Πρόσθεσε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων είναι τα 71 έτη. Από αυτούς, οι 49 ήταν άνδρες και οι 50 γυναίκες. Το 79% έπασχαν από κάποιο επικείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι.

Συνολικά, ανιχνεύτηκαν 99 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες και ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανέρχονται στα 1.613. Τα 119 κρούσματα εντοπίστηκαν στο γνωστό πλοίο που έχει "δέσει" στον Πειραιά ενώ 335 είναι σχετιζόμενα με ταξίδι σε χώρα με πολλούς νεκρούς από τον ιό και 563 σχετιζόμενα με επαφές συγκεκριμένου κρούσματος.

Ο κ. Τσιόδρας πρόσθεσε ότι 11 ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ, 92 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ διενεργήθηκαν  22.437 εργαστηριακά τεστ στη χώρα από την ημέρα που μας "επισκέφθηκε" ο covid-19.

Πρόσθεσε πως εγκρίθηκαν νέα κριτήρια για τους ανήκοντες στις ειδικές ομάδες πληθυσμού οι οποίες περιλαμβάνονται σε διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου κι ότι κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας διενήργησε προληπτικό έλεγχο στο γηροκομείο Αθηνών, χωρίς να εντοπισθεί κρούσμα.

Ο κ Τσιόδρας έκανε ιδιαίτερη μνεία στους  6.098 νεκρούς από τη νέα ασθένεια στις ΗΠΑ και στους 13.917 νεκρούς της Ιταλίας.