Παροχές που θα βοηθήσουν ακόμη περισσότερο την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία των λαϊκών αγορών ζητούν με έγγραφο τους οι ομοσπονδίες των επαγγελματιών και παραγωγών.


Ζητούν ακόμη και την έκδοση κουπονιών που θα διατεθούν προς τους πωλητές λαϊκών αγορών οι οποίοι τώρα δεν εργάζονται, επειδή δεν πουλούν τρόφιμα, αλλά άλλα προϊόντα, προκειμένου να μη λείψει τίποτα από κανένα νοικοκυριό.

Το κόστος όλων των προαναφερόμενων μπορεί να καλυφθεί, όπως αναφέρεται και στο έγγραφο, από το αυτοτελές ταμείο που διαθέτουν οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές και διαχειρίζεται η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας.    

Στην επιστολή τους, που απευθύνουν προς τον περιφερειάρχη Π.Κ.Μ.Απόστολο Τζιτζικώστα, την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη για τις  λαϊκές αγορές κ. Βούλα Πατουλίδου και τον αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κωνσταντίνο Γιουτίκα, τονίζουν ότι "με δεδομένη την υποχρεωτική αναστολή προσέλευσης στις λαϊκές αγορές των πωλητών που δεν διαθέτουν άδεια για την πώληση τροφίμων, προκύπτει ένα σημαντικό ζήτημα ενίσχυσης αυτών των πωλητών προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αυταπόδεικτη οικονομική ζημία που υφίστανται". Έτσι προτείνουν "να προχωρήσει άμεσα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκδοση κουπονιών για αγορά αγαθών από τις λαϊκές αγορές με δικαιούχους όσους πωλητές υφίστανται το μέτρο της υποχρεωτικής αναστολής ασκήσεως του επαγγέλματός τους, στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων για τον περιορισμένο της εξάπλωσης του ιού CoVid-19".

Ζητούν ακόμη, "να αγορασθούν με μέριμνα και ευθύνη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και από αυτά τα χρήματα που ουσιαστικά εμείς έχουμε καταβάλει ως ημερήσιο τέλος προσέλευσης στις λαϊκές αγορές γάντια, μάσκες και αντισηπτικά και να διατεθούν στους συμμετέχοντες στις λαϊκές αγορές πωλητές, επαγγελματίες και παραγωγούς, προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια της υγείας τους κατά την εργασία τους".    

Την επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας – Θεσσαλίας- Θράκης Βασίλης Μακρίδης,