Η Βρετανία παραμένει η χώρα με την πιο καθυστερημένη αντίδραση στην πανδημία του κορωνοϊού και μετά το Ρολάν Γκαρός είναι σχεδόν βέβαιο ότι και το τουρνουά του Γουΐμπλεντον θα αναβληθεί
Αν και αυτή τη στιγμή όλες οι εγκαταστάσεις που φιλοξενούν το τρίτο γκραν σλαμ της χρονιάς παραμένουν κλειστές, οι Βρετανοί δηλώνουν αποφασισμένοι να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα για να διοργανώσουν το Γουίμπλεντον.
Μάλιστα έχουν απορρίψει τη λύση των κεκλεισμένων θυρών καθώς θέλουν να διατηρήσουν την παράδοση με κάθε τρόπο, αλλά όλοι οι εμπλεκόμενοι γνωρίζουν ότι η διεξαγωγή του τουρνουά στις προγραμματισμένες ημερομηνίες (29 Ιουνίου – 12 Ιουλίου.) ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από τους διοργανωτές, την επόμενη εβδομάδα θα συγκληθεί επείγον εκτελεστικό συμβούλιο για να πάρει την απόφαση.
Στο τραπέζι πλέον υπάρχει το σενάριο της αναβολής αλλά και της ακύρωσης. Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι τενίστες και τενίστριες βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους και είναι πολύ δύσκολο να μετακινηθούν από όλες τις γωνιές του πλανήτη προς το Λονδίνο καθώς η μία μετά την άλλη χώρα απαγορεύει τις πτήσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού