Σε ένα τρελό ματς, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να χάνει με 0-2 στα πρώτα λεπτά του αγώνα, κατάφερε, όμως, να ισοφαρίσει μέσα σε... δύο λεπτά και να κάνει την ανατροπή, παίρνοντας νίκη και προβάδισμα στη μάχη του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Ήταν ένα ντέρμπι με πολλές συγκινήσεις στο α μέρος, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει δυνατά, να αιφνιδιάζει τον ΠΑΟΚ -με γκολ, πάντως, που δεν έπρεπε να μετρήσει, αφού στην αρχή της φάσης ο Βαλμπουενά είναι οφσάιντ- και να δείχνει ότι θα έφευγε νικητής από την Τούμπα. Οι παίκτες του Δικεφάλου, όμως, γύρισαν το παιχνίδι μέσα σε 2, μόλις, λεπτά και πήραν αυτοί την πολύτιμη νίκη με τρία γκολ, δείχνοντας ότι τίποτα δεν κρίθηκε από το πρώτο παιχνίδι.
Ο ΠΑΟΚ συνήλθε γρήγορα και, ενώ όλοι έγιναν πως είχε γίνει το κακό, άλλαξε το παιχνίδι του, πίστεψε ότι μπορεί να κάνει την ανατροπή και, με το που έγινε το 1-2, το γήπεδο... έγερνε. Φυσικό αποτέλεσμα η ισοφάριση για το α μέρος.
Στο β μέρος η φιλοσοφία των γηπεδούχων άλλαξε, μπήκαν με σκοπό να μην αιφνιδιαστούν όπως στην έναρξη του αγώνα και τα κατάφεραν. Η ευκαιρία που "έγραψε" ο Ολυμπιακός ήταν από θέση οφσάιντ και, από εκεί κι έπειτα, ο ΠΑΟΚ ανέλαβε δράση. Έκλεισε τους χώρους, έβγαινε με αξιώσεις στην επίθεση, πίεζε και κατάφερε να κερδίσει ένα αδιαμφισβήτητο πέναλτι, με το οποίο πήρε, τελικά, τη νίκη, έστω και με βραχεία κεφαλή.
Σίγουρα ο Δικέφαλος έχει δύσκολη αποστολή στον Πειραιά, για τον επαναληπτικό, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που τα καταφέρνει όταν βρίσκεται στα σχοινιά.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας
Γκολ: 10' Πέλκας, 12' Μίσιτς, 69' Πέλκας (πεν.) / 3' Χασάν, 8' Γκιγιέρμε
Διαιτητές: Χαβιέρ Εστράδα Ερνάντεθ (Ισπανία), Βοηθοί  Αλόνσο Φερνάντε Ρομπέρτο (Ισπανία), Σομπρίνο Μαγκάν Τεοντόρο (Ισπανία) 4ος Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών).

Κίτρινες: 28΄ Μίσιτς, 30' Πέλκας, 43' Μάτος, 80' Μαουρίσιο / 28' Σισέ, 30' Σεμέδο, 33' Ελαμπντελαουί, 70' Καμαρά
Κόκκινες: 85' Γιαννούλης / - 

Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Γιαννούλης , Ίνγκασον, Μιχάι, Μάτος, Ελ Καντουρί(89'’ Εσίτη ), Μαουρίσιο, Μίσιτς, Πέλκας(82'’ Ροντρίγκο  ), Μπίσεσβαρ(89'’ Λημνιός )Άκπομ.
Ολυμπιακός: Τζολάκης, Τσιμίκας, Σισέ, Σεμέδο, Ελαμπντελαουί(70'’ Γκασπάρ),Μπουχαλάκης, Καμαρά(86' Ελαραμπί), Γκιγιέρμε, Βαλμπουενά, Χασάν, Μασούρας (77'’ Ραντζέλοβιτς).