Διευκρινίσεις δόθηκαν για το τι ισχύει όσον αφορά τα αδέσποτα ζώα, τα οποία, αυτές τις ημέρες, υποφέρουν καθώς, συνήθως, τα τάϊζαν επαγγελματίες οι οποίοι, πλέον, έχουν κλείσει επιχειρήσεις και καταστήματα:


Όσοι φροντίζουν αδέσποτα ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας τους θα πρέπει να απευθυνθούν σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα μονίμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται τα ζώα για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτιση τους μέχρι την άρση περιορισμού της κυκλοφορίας. 

Για όσους φροντίζουν αδέσποτα στην περιοχή τους η ΓΓΠΠ έχει έρθει σε επικοινωνία με την ΚΕΔΕ και τις επόμενες ώρες θα υπάρχει μέσω επίσης ιστοσελίδας της ΚΕΔΕ η δυνατότητα έκδοσης βεβαίωσης μετακίνησης κατά το πρότυπο της βεβαίωσης εργοδότη τύπου Α για όσους έχουν αναλάβει τη σίτιση αδέσποτων ζώων. Υπεύθυνο γραφείο για την πιστοποίηση της θα είναι το αρμόδιο για την διαχείριση των σχετικών θεμάτων του κάθε δήμου. 

Για την έκδοση της βεβαίωσης απαιτείται αναφορά του σημείου που βρίσκονται τα ζώα, οι ημέρες και η ώρα ταΐσματος, η διάρκεια του οποίου δεν πρέπει να ξεπερνά τις 3 ώρες. 

Διευκρινίστηκε επίσης ότι η βεβαίωση Β1 περί επισκέψεως σε γιατρό ισχύει και για την επίσκεψη σε κτηνίατρο.