Ικανοποιημένος από τον τρόπο που έδρασε η διοίκηση του, μετά την εμφάνιση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος του κοροναϊού στην πόλη, εμφανίστηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. 


«Στην πόλη μας έλαχε πριν από 12 μέρες το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ως διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ήμασταν καλά προετοιμασμένοι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας, μιλώντας σήμερα ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου. 

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε αναλυτικά στις κινήσεις που έκανε η διοίκησή του και συγκεκριμένα στη διανομή μέσων ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους, στις απολυμάνσεις των σχολείων, στην τοποθέτηση ενημερωτικών αφισών στις στάσεις του ΟΑΣΘ, στην αναβολή των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, στον καθαρισμό των χώρων γύρω από τα νοσοκομεία.  

Επανέλαβε πως δεν υπάρχει λόγος πανικού, και πως η πόλη θα λειτουργεί κανονικά, ενώ απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση - με αφορμή την απουσία της παράταξης της Κατερίνας Νοτοπούλου από τα έδρανα της συνεδρίασης, ως αντίδραση στον τρόπο που χειρίστηκε η διοίκηση τη δημόσια υγεία μετά τα πρώτα κρούσματα του κοροναϊού - είπε πως το θέμα «δεν μπορεί να προσφέρεται για κομματική αντιπαράθεση».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος: "Δεν είναι εικόνα του δημοτικού συμβουλίου αυτή. Κάποιοι θέλουν να αποφύγουν τη συζήτηση για τα σοβαρά θέματα που βλέπουμε να εκτυλίσσονται", σχολίασε δηκτικά.