Παρών και… επιβλέπων στο έργο του μετρό δήλωσε, απόψε, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στην εκπομπή Πόλις, Πολίτης, Πολιτική, της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV100, σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Πλάκα.


“Το μεγάλο αγκάθι, που ήταν ο σταθμός Βενιζέλου, έχει, επιτέλους, μια συγκεκριμένη λύση. Θα είμαι εκεί, θα είναι όλοι οι φορείς της πόλης εκεί, να επιβλέπουμε. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι ΄το 2023 θα ΄χει ολοκληρωθεί το έργο. Προφανώς και θα βοηθήσω, προφανώς και θέλω να είμαι εποικοδομητικός. Προτιμώ να μιλάω κατ’ ιδίαν με τον υπουργό και τους φορείς, αλλά αν καταλάβω ότι υπάρχει δυστοκία, θα είμαι ο πρώτος που, καλόπιστα, θα πω ‘κύριοι, δεν πάμε καλά’ ”.

Ο κ. Ζέρβας εξέφρασε, ακόμη, την δυσαρέσκειά του για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την ανάθεση κυκλοφοριακού έργου του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ και, όσον αφορά τις προσπάθειες που γίνονται, τόνισε: “Καλά τα ΚΤΕΛ, καλά τα μεταχειρισμένα λεωφορεία αλλά χρειάζεται ένας υγιής φορέας με καινούργια οχήματα”.

Τέλος, για τις προσφυγές που έγιναν στο ΣτΕ για το σταθμό Βενιζέλου του μετρό, πρόσθεσε: “Οι ίδιοι που προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας το ΄καναν και το 2014. Αν δεν το είχαν κάνει τότε, τώρα θα μιλούσαμε για το μετρό που θα μας πηγαίνει στις δουλειές μας”.