Απίστευτη αποκοτιά των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, έφερε όλη την πόλη στο τετράγωνο της... εκκίνησης! Λες και παίζουμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, με όσα έγιναν χθες στην παραλία, επιστρέψαμε από εκεί που αρχίσαμε!


"Με όλον αυτόν τον συνωστισμό χθες στην Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, χάσαμε ό,τι είχαμε κερδίσει ως πόλη", υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Και εξηγεί: "Στο μέτωπο της μάχης με τον κορωνοϊό πήγαμε πίσω. Είναι σα να μην είχαν ληφθεί, όλες αυτές τις ημέρες, τα περιοριστικά μέτρα και αρχίζουμε να μετράμε από την ημέρα μηδέν".

Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, το ενδεχόμενο ο ιός να μεταδόθηκε, με τόσο συνωστισμό στην παραλία, σε πάρα πολλούς ανθρώπους, είναι πολύ μεγάλο. Έτσι, παρά το ότι τις προηγούμενες ημέρες η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων βρίσκονταν σε κατ' οίκον περιορισμό, όλος αυτός ο κόσμος που στριμώχθηκε, χθες το απόγευμα, στην παραλία, είναι πάρα πολύ πιθανό να  μετέδωσε τον ιό σε εκατοντάδες ανθρώπους. Κι έτσι, για να είμαστε σίγουροι ότι η καραντίνα θα αποδώσει, θα πρέπει να αρχίσουμε να μετράμε από την πρώτη μέρα τις ημέρες αυτοεγκλεισμού!

Οι γιατροί φέρνουν τα παραδείγματα της Ιταλίας και της Ισπανίας, όπου, με το που φάνηκε πως ο ιός βρισκόταν σε ύφεση, ο κόσμος κυκλοφόρησε στους δρόμους και τις πλατείες και τώρα πληρώνουν βαρύ το τίμημα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη εξετάζονται επιπλέον περιοριστικά μέτρα (το κλείσιμο της Νέας Παραλίας με κιγκλιδώματα που αποφασίστηκε χθες βράδυ είναι ένα από αυτά) από όσα ήδη ισχύουν, ειδικά καθώς από το πρωί η εικόνα έξω από τις τράπεζες, όπου συνωστίζονται δεκάδες -κυρίως- ηλικιωμένοι, είναι αποκαρδιωτική.

Για άλλη μία φορά, η ανάγκη των λίγων στερεί τα δικαιώματα των πολλών...
Δ.Ι.Ασ.