Κόντρα στην επίσημη καθησυχαστική θέση της UEFA, οι διοργανώτριες χώρες του EURO κάνουν μπαράζ συσκέψεων για την κρίση του κοροναϊού και αφήνουν ανοιχτό ενδεχόμενο να… πάρει η μπάλα και την έναρξη της τελικής φάσης της διοργάνωσης. Σύμφωνα με το gazzetta.gr, στελέχη της UEFA έρχονται να αναιρέσουν τις καθησυχαστικές δηλώσεις που έκανε, επ’ ευκαιρία της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν, αναφορικά με την διεξαγωγή του Euro2020.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της «Independent», η UEFA πραγματοποιεί ήδη συναντήσεις με τους υπουργούς των διοργανωτριών χωρών, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο η κρίση του κοροναϊού να επηρεάσει την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης, που έχει προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου στη Ρώμη.

Η εξάπλωση του ιού στην Ιταλία και η αναβολή αγώνων της Serie A έχει θορυβήσει το πολιτικό περιβάλλον, που δεν πρόκειται να ρισκάρει μια γενικευμένη κρίση στο έλεος του μεγάλου τουρνουά, το οποίο για πρώτη φορά φέτος θα διεξαχθεί σε 12 χώρες.

Έτσι, ο κίνδυνος για αναβολή, αλλαγή ημερομηνιών/τοποθεσιών ή, σε ακραίο σενάριο, ακύρωσης του EURO θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο θα έχει περιοριστεί ο ιός μέχρι το καλοκαίρι, με τον αντιπρόεδρο της UEFA, Μισέλ Ουβά να δηλώνει:

«Παρακολουθούμε στενά κάθε χώρα και το ποδόσφαιρο πρέπει να συμβαδίζει με τις διαταγές των μεμονωμένων κρατών. Το αθλητικό μονοπάτι θα κλείσει μόνο αν η κατάσταση χειροτερέψει».