«Τώρα αποκαλύπτεται ο πραγματικός λόγος των αυξήσεων Χατζηδάκη στα τιμολόγια της ΔΕΗ που επιβάρυναν τα νοικοκυριά με 100 ευρώ το χρόνο», ισχυρίστηκε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 

Πρόσθεσε πως οι αυξήσεις ήταν προαποφασισμένες και αδικαιολόγητες για να χρηματοδοτήσουν "τις προκλητικές αμοιβές των υψηλόβαθμων στελεχών της ΔΕΗ", καθώς "σύμφωνα με Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που δημοσιεύτηκε σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η αμοιβή του Διευθύνοντος Συμβούλου φτάνει τις 300.000 ευρώ το χρόνο'. 

Σε σχέση με τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο Τράμπ, ο Σ.Φάμελλος ισχυρίζεται ότι ενώ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρέλαβε τη χώρα αναβαθμισμένη γεωπολιτικά, λόγω της εξωτερικής πολιτικής που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ, τα προηγούμενα χρόνια, τώρα ακολουθεί μία λογική κατευνασμού και αδράνειας. «Τα αποτελέσματα της επίσκεψης του κυρίου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ καταδεικνύουν ότι η προετοιμασία και η στρατηγική πριν από την εν λόγω επίσκεψη ήταν ανεπαρκής και αναντίστοιχη με τις απαιτήσεις των καιρών και τις ανάγκες της Ελλάδας. Η λογική του κατευνασμού και δηλώσεις ότι η Ελλάδα είναι ένας προβλέψιμος σύμμαχος δεν είναι αποτελεσματική τακτική», δήλωσε μεταξύ άλλων. ​