Οι “Μαύροι Πάνθηρες” της ΕΛ.ΑΣ. επιστρατεύτηκαν στην περιοχή των Πεύκων, του δήμου Νεάπολης-Συκεών, μετά τις πολλαπλές καταγγελίες για κρούσματα εγκληματικότητας στην περιοχή. 


Αφορμή για την ενίσχυση της αστυνόμευσης αποτέλεσαν καταγγελίες για επιθέσεις σε μαθητές.Επιθέσεις σε νεαρούς, αναφορές για αγνώστους που παρακολουθούν κατοικίες και πεζούς, ύποπτοι που φωτογραφίζουν σπίτια μέρα μεσημέρι. Είτε οι καταγγελίες καταλήγουν στην αστυνομία, είτε όχι, η αναστάτωση στο Ρετζίκι είναι διάχυτη. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, μάλιστα, οι μαθητές του ΓΕΛ Πεύκων προχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες σε διήμερη κατάληψη του σχολείου τους, ζητώντας ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας. 

Η Ομάδα Άμεσης Αντιμετώπισης Συμβάντων πραγματοποιεί πεζές περιπολίες στις γειτονιές του Ρετζικίου και, σε συνδυασμό με τις ενισχυμένες περιπολίες των ομάδων Ζ και ΔΙΑΣ, στοχεύει στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. 

Την ίδια ώρα, κάτοικοι αποφάσισαν να πραγματοποιούν βραδινές βόλτες στις γειτονιές και να καταγράφουν περίεργες κινήσεις που εντοπίζουν και οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν. Οι κάτοικοι των Πεύκων οργανώθηκαν και μέσω viber ανταλλάζουν πληροφορίες για ύποπτες κινήσεις που εντοπίζουν στην περιοχή. Χωρίς να προσπαθούν να υποκαταστήσουν την αστυνομία, καθιέρωσαν βραδινές περιπολίες και για όσα ύποπτα καταγράφουν, ενημερώνουν την ΕΛΑΣ.