Ήταν σαφές ότι, όπως έπαιζε η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ θα χρειάζονταν μία στημένη φάση για να κάνει γκολ. Δεν ήταν τα κόρνερ, αλλά το πέναλτι που, ηλιθιωδώς έκανε ο Σιμόες στον Βιερίνια: Ενώ η μπάλα χανόταν για τον ΠΑΟΚ, εκείνος τραβούσε τον αρχηγό του ΠΑΟΚ… ώσπου να πέσει!


Επίσης ήταν σαφές ότι, όπως έπαιζε ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ θα έπρεπε να κερδίσει πέναλτι για να βάλει γκολ. Κι ας σημάδεψε σε κανονική ροή αγώνα το δοκάρι ο Μάνταλος. Όμως οι παίκτες της ΑΕΚ αναζητούσαν με κάθε τρόπο την εσχάτη των ποινών, διαμαρτυρόμενοι για κανονικά κοψίματα και απομακρύνσεις της μπάλας ακόμη και με το… πρόσωπο. Το VAR, όμως, ήταν εκεί… Επιβεβαίωνε όλες τις αποφάσεις του Ισραηλινού ρέφερι.

Κατά τα λοιπά και στα δύο ημίχρονα είχαμε την ίδια εικόνα αγώνα: Η ΑΕΚ έμπαινε δυνατά, για να αιφνιδιάσει. Ο ΠΑΟΚ είχε εύκολη (σχετικά) την άμυνα στις πλαγιοκοπήσεις και τις μακριές μπαλιές από την άμυνα προς την επίθεση και, πέρα από κάτι ψιλοφασαρίες που δεν νοούνται ως ευκαιρίες, οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν κάτι άλλο.

Στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ αναλάμβανε παιχνίδι κατοχής. Όμως εκεί, μπορεί να ήλεγχε την μπάλα, αλλά δεν είχε… χαφ. Η ΑΕΚ ήταν στημένη για να πέφτουν πάνω στον Μπίσεσβαρ δύο και να σπρώχνουν πίσω τον Μίσιτς άλλοι δύο. Καθώς τα άκρα του ΠΑΟΚ δεν φαίνονταν και πολύ πρόθυμα να αναλάβουν δράση, το παιχνίδι κυλούσε στο στείρο 0-0.

Την πρώτη φορά στο β μέρος που ο ΠΑΟΚ χτύπησε από τα άκρα, έχασε ευκαιρία. Τη δεύτερη κέρδισε το πέναλτι που έκανε και το τελικό 1-0.

Από εκεί κι έπειτα η ΑΕΚ το ΄ριξε στην κλοτσιά και στις βαθιές μπαλιές. Ο Μάνταλος πέτυχε δοκάρι στην καλύτερη ευκαιρία της Ένωσης και το παιχνίδι τέλειωσε… Όχι, όμως, ήρεμα κι ωραία, αφού στην προσπάθειά τους, οι φιλοξενούμενοι να κλέψουν μπάλες, είδαν να αποβάλλονται δύο παίκτες τους: Ο Χουλτ που ανέτρεψε τον έτοιμο για δεύτερο γκολ Άκπομ, ως τελευταίος παίκτης κι ο Λιβάγια που, κανονικά, θα έπρεπε να βλέπει το παιχνίδι από την τηλεόραση των αποδυτηρίων από το α μέρος…

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας

Γκολ: 57’ Βιερίνια / -

Δοκάρια: – / 71’ Μάνταλος

Διαιτητές:  Ορέλ Γκρίνφελντ, Ρόι Χασάν, Ιντάν Γιαρκόνι 4ος Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος

Κίτρινες: 82’ Μάτος, 90+4’ Μίσιτς  / 42’ Λιβάγια, 65’ Κρίστισιτς

Κόκκινες: – / 90+1’ Χουλτ, 90+5’ Λιβάγια (δεύτερη κίτρινη)


Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Εσίτι, Μίσιτς, Λημνιός, Βιεϊρίνια (79’ Πέλκας), Μπίσεσβαρ (87’ Μαουρίσιο), Σφιντέρσκι (74’ Άκπομ).

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Σαμπανάτζοβιτς (64’ Ολιβέιρα), Κρίστιτσιτς, Βέρντε (83’ Γιακουμάκης), Μάνταλος, Λιβάγια.