Το πρωτάθλημα συνεχίζεται, η σεζόν εξελίσσεται και τα δεδομένα όσο περνάει ο καιρός αλλάζουν. Αναμετρήσεις όπως αυτή με την ΑΕΚ, πλέον, δεν τις παίζεις. Τις κερδίζεις. Το πρώτο ντέρμπι της Τούμπας για το 2020 είναι γεγονός κι ο ΠΑΟΚ θέλει να επιστρέψει στις νίκες.

Ο Αμπέλ Φερέιρα και οι παίκτες του στις μέρες που είχαν στη διάθεση τους μετά το ματς με τον ΟΦΗ δούλεψαν στην τακτική προκειμένου να παρουσιαστούν έτοιμοι για τις ειδικές απαιτήσεις του αγώνα.Ο Πορτογάλος τεχνικός στην τελευταία προπόνηση στην Τούμπα είδε και τον Κρέσπο και τον Μαουρίσιο ν’ ακολουθούν το κανονικό πρόγραμμα, να περνούν τα τεστ ετοιμότητας και να τίθενται στη διάθεσή του.

Αντιθέτως, ο Ομάρ Ελ Καντουρί παρότι γυμνάστηκε με την υπόλοιπη ομάδα δεν είναι απόλυτα έτοιμος και προτιμήθηκε να μείνει εκτός.Το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής και εξάσκηση στις στατικές φάσεις.

Μετά το τέλος της προπόνησης στην Τούμπα, ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε τους 19 ποδοσφαιριστές που θα έχει στη διάθεσή του για το ντέρμπι με την ΑΕΚ και είναι οι:

Πασχαλάκης, Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Βιεϊρίνια, Αουγκούστο, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Εσίτι, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Λάμπρου, Λημνιός, Σφιντέρσκι, Άκπομ.