Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να προστεθούν περίπου 60 λεωφορεία στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ που εκτελούνται εντός πολεοδομικού συγκροτήματος, εφόσον προηγουμένως εγκριθεί η σύμβαση του ΟΑΣΘ με τα ΚΤΕΛ, η οποία έχει κατατεθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο. 


Τα αστικά πρόκειται να ενισχύσουν κυρίως τις γραμμές της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ωστόσο, για να δοθεί σημαντική ανάσα, θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα και η μίσθωση περίπου 120 λεωφορείων, ο διαγωνισμός για την οποία θα βρίσκεται “στον αέρα” εντός του μήνα. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού, Γιώργο Σκόδρα, βραχνά για τον ΟΑΣΘ αποτελεί η ακινητοποίηση λεωφορείων λόγω βλαβών. Από την περασμένη άνοιξη 92 οχήματα παραμένουν “εκτός”, ενώ άμεσα άμεσος είναι ο κίνδυνος να προστεθούν σε αυτά άλλα 44. 

Με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΑΣΘ, η “Πρωτοβουλία Εργαζομένων, Φοιτητών και Συνταξιούχων για τις αστικές συγκοινωνίες” συγκάλεσε το απόγευμα σύσκεψη για το θέμα στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Ακούστηκαν τα γνωστά παράπονα για την έλλειψη λεωφορείων.

Στο μεταξύ, περιστατικά επιθέσεων βίας, εκτός των προσβλητικών χαρακτηρισμών που δέχονται οι οδηγοί των λεωφορείων από μεμονωμένους επιβάτες, καταγγέλλει το συνδικάτο εργαζομένων του ΟΑΣΘ. Η τραγική κατάσταση που επικρατεί στην αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης έχει ως αποτέλεσμα οι οδηγοί, λόγω της αμεσότητας με το επιβατικό κοινό να δέχονται «τις χιλιάδες πλέον φωνές διαμαρτυρίας και αγανάκτησης για την επικρατούσα κατάσταση» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων, οι οποίοι επισημαίνουν ότι «κατανοούν απόλυτα το επιβατικό κοινό» και ότι επιφυλάσσονται για απεργιακές κινητοποιήσεις προς αποφυγή επανάληψης φαινομένων βίας.