Την άσκηση ποινικής δίωξης για υπηρεσιακή απιστία σε βαθμό κακουργήματος παρήγγειλε ο εισαγγελέας Εφετών, αρμόδιος για υποθέσεις Διαφθοράς στη Βόρεια Ελλάδα, Δημήτρης Μητρουλιάς σε βάρος τριών περιφερειακών στελεχών της "Εγνατίας Οδού Α.Ε.".


Η δίωξη θα αφορά ζημιά ύψους 9,5 εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να προκλήθηκε στην εταιρία και συνδέεται με τη δαπάνη κατασκευής τμήματος του αυτοκινητόδρομου στην περιοχή Παναγιά των Γρεβενών. 

Η ποινική δίωξη στρέφεται κατά τριών διευθυντών της Εγνατίας Οδού Α.Ε. και αναπληρωτών τους που υπηρετούσαν στην περιφερειακή υπηρεσία της εταιρίας κατά το χρονικό διάστημα από το 2011 μέχρι και το 2018. 

Η κατηγορία που τους βαρύνει είναι για απιστία σε βαθμό κακουργήματος και ασκήθηκε μετά την περαίωση προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς πρώην νομικού σύμβουλου της εταιρίας. 

Ο καταγγέλλων είχε βρεθεί κατηγορούμενος για τους νομικούς χειρισμούς του στην υπόθεση των δικαστικών διεκδικήσεων της εταιρίας, ωστόσο εν τέλει απηλλάγη με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την αναφορά του, παρότι στο τμήμα της Εγνατίας οδού Παναγιάς-Γρεβενών, με τον αναθεωρητικό πίνακα που συντάχθηκε, το κόστος του έργου ήταν χαμηλότερο κατά 9.572.178 ευρώ, εντούτοις η περιφερειακή υπηρεσία της εταιρίας Εγνατία οδού Α.Ε. δεν συνέταξε αρνητικό λογαριασμό ώστε να μην αποδοθούν αυτά τα χρήματα. Φέρεται, μάλιστα, ότι απέρριψε την πρόταση για σύνταξη του λογαριασμού και το ανέθεσε στην ανάδοχο εταιρία, με αποτέλεσμα να πληρωθεί ο εργολάβος χρήματα που δεν έπρεπε!