Αν δεν υπήρχε το VAR, να δει την ανατροπή του Κρέσπο στο 90φεύγα, ο ΠΑΟΚ θα είχε απωλέσει το ρεκόρ των αήττητων αγώνων, που κατέχει από τα πλέι οφ του 2017 όταν και πάλι ο Παναθηναϊκός τον είχε κερδίσει στην
Τούμπα με 0-1. Αυτήν τη φορά, το 2-2 του έδωσε δικαίωμα να διατηρήσει το αήττητο.
Δυστυχώς, θα ξεχάσουμε ένα ωραίο ντέρμπι, για όσα έγιναν στο 90+6. Ας τα δούμε αναλυτικά:
Ο διαιτητής Βίντσιτς έχει δείξει 5 λεπτά καθυστερήσεων. Κατά τη διάρκεια της καθυστέρησης κι ενώ το σκορ είναι 1-2 υπέρ του Παναθηναϊκού, ο Διούδης χασομερά και δέχεται κίτρινη κάρτα. Ο διαιτητής δείχνει ότι θα κρατήσει περισσότερο χρόνο.
Μόλις συμπληρώνονται τα 5 της κανονικής καθυστέρησης κι ενώ κυλά ο χρόνος για την κίτρινη του Διούδη, ο Κρέσπο (που ευθύνεται για το 0-1) αποφασίζει να κάνει μια μπούκα στην περιοχή. Σαφώς ανατρέπεται -ο Κουρμπέλης τον σπρώχνει με το δεξί του χέρι- όμως πάνω στην αναμπουμπούλα (στην φάση εμπλέκονται δύο παίκτες του ΠΑΟΚ και... τρεις του Παναθηναϊκού) ο ξένος ρέφερι δείχνει "παίζετε" κι η μπάλα  καταλήγει πλάγιο.
Τότε ειδοποιείται από το VAR πως δεν έχει πάρει σωστή απόφαση. Ο διαιτητής ξαναβλέπει τη φάση και διαπιστώνει το σπρώξιμο πάνω στον αμυντικό του ΠΑΟΚ. Αλλάζει την απόφασή του κι αρχίζουν τα... παρατράγουδα: Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, που έχει... ανοικτούς λογαριασμούς με την Τούμπα, ορμά στον τέταρτο και τον σπρώχνει. Ο πάγκος του Παναθηναϊκού είναι έξαλλος, ο διαιτητής αποβάλει τον Δώνη, το γήπεδο βράζει και, τελικά, το πέναλτι εκτελείται στο 90+10 από τον Βιερίνια, για το τελικό 2-2.
Με όλα όσα έχουν γίνει στο παρασκήνιο τη χρονιά που πέρασε, με την προπαγάνδα κάποιων και με την παραφιλολογία γύρω από το ποιος ελέγχει τα πράγματα, κανείς δεν πρόκειται να πείσει ότι το πέναλτι ήταν πέναλτι και σωστά κρατήθηκε έξτρα χρόνος, για την καθυστέρηση που κάνει ο Διούδης. Να 'χαμε να λέγαμε, δηλαδή: Ο Παναθηναϊκός θα φωνάζει για κλοπή, θα βρει τον καλύτερο υποστηρικτή του στο πρόσωπο του Ολυμπιακού και άλλων προθύμων κι ο ΠΑΟΚ θα κληθεί, πάλι, να απολογείται για κάτι που... έχει δίκιο!
Όσο για το παιχνίδι, που με αυτά και μ' αυτά πέρασε σε δεύτερη μοίρα, ήταν σαφώς μοιρασμένο. Ο Παναθηναϊκός μετά τα πρώτα 10 λεπτά βρήκε δυνάμεις, βγήκε μπροστά, έκοψε τον ΠΑΟΚ στα δύο κι έκανε παιχνίδι... κατοχής. Είχε την τύχη να προηγηθεί στο 44' με ένα τεράστιο λάθος του Κρέσπο, που γύρισε απρόσεκτα την μπάλα στον τερματοφύλακά του, για να την κλέψει ο Ζαχίντ και μόνος με τον Ζίβκοβιτς να γράψει το 0-1.
Στο β μέρος ο ΠΑΟΚ ανέβηκε, δεν έβρισκε, όμως, διαδρόμους και, τελικά, ισοφάρισε στο 66' με μακρινό ωραίο συρτό σουτ του Βιερίνια, που μπήκε στο ημίχρονο και ανέβασε ψυχολογικά τους συμπαίκτες του.
Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ είχε και δοκάρι, αλλά παρόλα αυτά βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 87' με 1-2 όταν βγήκε όλος μπροστά και, στην αντεπίθεση, ο Μακέντα, πήρε έξυπνα την μπάλα καλυπτόμενος πριν από συμπαίκτη του που ήταν οφσάιντ (ο Γιαννούλης ξάπλωσε και τον έβγαλε εκτός παιχνιδιού, αλλά οι συμμπαίκτες του δεν ακολούθησαν και η άμυνα έμεινε γυμνή).
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Παναθηναϊκός θα κατάφερνε έστω κι έτσι να κόψει το αήττητο του ΠΑΟΚ, το πείσμα των παικτών του Δικεφάλου έφερε τη φάση της ισοφάρισης.
Το ξαναλέμε: Ήταν πέναλτι και σωστά κρατήθηκε καθυστέρηση στην... καθυστέρηση. Όποιος θέλει, όμως, θα βρει ευκαιρίες να φωνάξει.
Διακρίθηκαν από τον ΠΑΟΚ ο Βιερίνια που μπήκε κι άλλαξε τη ροή του αγώνα κι από τον Παναθηναϊκό ο Σένκεφελντ. Αν και δεν το συνηθίζουμε, πρέπει να πούμε ότι ο χειρότερος του αγώνα ήταν ο Μπίσεσβαρ...
Το στραγάλι ήταν άριστο -κι ας άκουσε γκρίνιες.

Η ταυτότητα του αγώνα:


Γήπεδο: Τούμπας
Γκολ: 66', 90+10' Βιερίνια / 44' Ζαχίντ, 87' Μακέντα
Δοκάρι: 77' Μάτος / -

Διαιτητής: Slavko Vincic, Βοηθοί: Tomas Klancnik, Andraz Kovacic. 4ος  Αριστομένης Κουτσιαύτης, Παρατηρητής Μιχαήλ Κουκουλάκης.
Κίτρινες: 40' Στοχ, 83' Μπίσεσβαρ, 90+1' Κρέσπο / 55' Γιόχανσον, 57' Μακέντα, 57' Σένκεφελντ, 90+4' Διούδης.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Αουγκούστο (64’ Άκπομ), Μίσιτς, Λημνιός (46’ Βιεϊρίνια), Στοχ (46’ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι
Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Δώνης, Κουρμπέλης, Μπουζούκης (81’ Αποστολάκης), Ζαχίντ (70’ Περέα), Χατζηγιοβάνης (68’ Κολοβέτσιος), Μακέντα