Άρχισε από σήμερα, Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019, η χορήγηση και ανανέωση των ήδη υπαρχόντων καρτών στάθμευσης μονίμου κατοίκου για το 2020, στις Κοινότητες 1η και 3η , του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Αβαρλής, ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας καθώς και την απλούστευση των ενεργειών που απαιτούνται για την προμήθειά τους από τους δημότες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

«Η απόφασή μας αυτή αποτελεί ένα από τα πρώτα βήματα όσον αφορά την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τόνισε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αβαρλής, αφού δημιουργήσαμε ένα ανανεωμένο πόρταλ όπου πετύχαμε την καλύτερη δυνατή επικοινωνία ανάμεσα στους δημότες και στο Δήμο. Η πολύ απλή αυτή ηλεκτρονική εφαρμογή  θα απαλλάξει τους δημότες από πρόσθετη ταλαιπωρία. Είχαμε υποσχεθεί ότι θα απλουστεύσουμε τις διαδικασίες και θα βελτιώσουμε την εξυπηρέτηση και το κάνουμε πράξη, με τη χρήση των έξυπνων υπηρεσιών», ενώ συμπλήρωσε, ότι υπήρξε ταυτόχρονη αναβάθμιση της οργάνωσης των Δημοτικών Κοινοτήτων με την παροχή νέων εργαλείων με τα οποία μπορούν να επικοινωνούν άμεσα και αποτελεσματικά οι δημότες , χωρίς πολύπλοκες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Όπως δήλωσε ο Γιώργος Αβαρλής, η νέα Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία, αναβάθμισε τις υπηρεσίες διαχείρισης των καρτών μονίμων κατοίκων, με σκοπό την υποστήριξη των κατοίκων και πλέον με την υποβολή της αίτησής τους, ενημερώνονται μέσω e-mail και μηνύματος sms στο κινητό τους, για την πορεία ολοκλήρωσης όλης της διαδικασίας έκδοσης της κάρτας στάθμευσης , ενώ τους παρέχεται η δυνατότητα να παρακολουθούν  και ηλεκτρονικά-σε κάθε χρονική στιγμή-την πορεία έγκρισής της κάρτας μέχρι την τελική έγκριση και παραλαβή.

Αναλυτικά τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για κάθε περίπτωση αίτησης:

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ–ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Ε1 τελευταίου έτους (εκτύπωση όλων των σελίδων με σβησμένα τα οικονομικά στοιχεία)
Ε9 όπου δηλώνεται το ακίνητο μόνιμης κατοικίας όταν πρόκειται για ιδιόκτητο ή μισθωτήριο συμβόλαιο σε ισχύ αν πρόκειται για μισθωμένη (εκτύπωση από την εφαρμογή TAXISnet)
Ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ (φωτοτυπία)
Άδεια κυκλοφορίας Ε.Ι.Χ. (φωτοτυπία)
Δίπλωμα οδήγησης σε ισχύ (φωτοτυπία)
Λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος, όπου βεβαιώνεται το οικιακό τιμολόγιο (φωτοτυπία τελευταίο λογαριασμού)
Αίτηση έκδοσης κάρτας μόνιμου κατοίκου (χορηγείται από την υπηρεσία ή από το thesi.gr)

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΡΤΑΣ  ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ  ΜΟΝΙΜΟΥ  ΚΑΤΟΙΚΟΥ  ΓΙΑ   1η  και 3η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Αίτηση ανανέωσης (χορηγείται από την υπηρεσία ή από το thesi.gr)
Ε1 τελευταίου έτους (εκτύπωση όλων των σελίδων με σβησμένα τα οικονομικά στοιχεία)

ΑΛΛΑΓΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ–ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Αίτηση αλλαγής οχήματος (χορηγείται από την υπηρεσία ή από το thesi.gr)
Άδεια κυκλοφορίας οχήματος του νέου οχήματος
Επισημαίνεται ότι σε κάθε συναλλαγή με την υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι απαραίτητη η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του δημότη.

Επίσης, η υπηρεσία μπορεί να ζητήσει επιπρόσθετα δικαιολογητικά σε ειδικές περιπτώσεις, όπου απαιτείται περαιτέρω διευκρίνιση στοιχείων, ή να διακόψει την ισχύ της κάρτας ανά πάσα στιγμή, όταν αποδεδειγμένα δεν συντρέχουν οι λόγοι ύπαρξης της.