[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Υιοθετούν πάρκα στο δήμο ΩραιοκάστρουΤον θεσμό της υιοθεσίας πάρκων αξιοποιεί ο δήμος Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειάς του για αναβάθμιση του αστικού πρασίνου αλλά και για ευαισθητοποίηση των ίδιων των πολιτών σε ζητήματα περιβαλλοντικής προστασίας.

Η υλοποίηση προγράμματος που αφορά την υιοθεσία χώρων πρασίνου εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου στη χτεσινή συνεδρίασή του, έπειτα από σχετική εισήγηση της αρμόδιας αντιδημάρχου Καθημερινότητας Σοφίας Δημητριάδου.
Όπως εξήγησε η αντιδήμαρχος, στο πλαίσιο εφαρμογής του συγκεκριμένου προγράμματος σύλλογοι, σωματεία, ιδρύματα, σχολεία, επαγγελματίες, ομάδες πολιτών ή και μεμονωμένα άτομα θα έχουν τη δυνατότητα να υιοθετούν ένα πάρκο, μια νησίδα πρασίνου ή ακόμη κι ένα δέντρο, αναλαμβάνοντας τη φροντίδα των χώρων αυτών.
«Στόχος δεν είναι η μεταφορά της ευθύνης στον εθελοντή κάτοικο, αλλά η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και κυρίως η συμμετοχή του στην προσπάθεια για τη δημιουργία μιας ‘πράσινης πόλης’», επισημαίνεται ανάμεσα σε άλλα στην εισήγηση την οποία κατέθεσε η αντιδήμαρχος Καθημερινότητας προς το δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου.
Σε πρώτη φάση, όπως έκανε γνωστό η κυρία Δημητριάδου, η υλοποίηση του προγράμματος θα αρχίσει από τους τρεις κυκλικούς κόμβους: 1. Επί της οδού Θεσσαλονίκης απέναντι από τον ΟΑΕΔ, 2. Στη συμβολή των οδών Αεροδρομίου και Κονταξοπούλου και 3. Στη συμβολή των οδών Μακεδονικού Αγώνα και Κονταξοπούλου.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Βάφτηκε... μοβ ο Λευκός Πύργος (φωτογραφία και video)

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]