Χωρίς νερό από τα μεσάνυχτα το κέντρο της ΘεσσαλονίκηςΧωρίς νερό θα μείνει, από τα μεσάνυχτα απόψε, ως το μεσημέρι της Κυριακής, το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αιτία της διακοπής υδροδότησης η έναρξη των εργασιών στο ένα από τα δύο έργα σύνδεσης αγωγών που έχει δρομολογήσει η ΕΥΑΘ, ώστε να διασφαλιστεί η δυνατότητα εναλλακτικής υδροδότησης του κέντρου της Θεσσαλονίκης και από τον Αλιάκμονα κι όχι μόνο από την Αραβησσό, όπως είναι σήμερα.
Κατά τις εργασίες θα συνδεθεί το κεντρικό δίκτυο του Αλιάκμονα με αυτό της Αραβησσού, μέσω ενός χαλύβδινου αγωγού, ο οποίος ολοκληρώθηκε πρόσφατα από την ΕΥΑΘ. Ο νέος αγωγός θα ενωθεί στη συμβολή των οδών Δωδεκανήσου - Εγνατία (στην Πλατεία Δημοκρατίας) με υπάρχοντα ωθητικό αγωγό, που ξεκινά από το αντλιοστάσιο του Δενδροποτάμου, διατρέχει το κέντρο της Θεσσαλονίκης και καταλήγει στην Ευαγγελίστρια.
Η υδροδότηση θα διακοπεί τα μεσάνυχτα και θα επηρεάσει την περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς Αγγελάκη, Εγνατία, Μοναστηρίου, Αναγεννήσεως, Νέα Δυτική Είσοδος, 26ης Οκτωβρίου και Λεωφ. Νίκης.

Σχόλια