[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τι ζήτησε ο Μητσοτάκης από τους τραπεζίτεςΜειώστε τις προμήθειες, αυξήστε την έγκριση αιτήσεων για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Αυτές ήταν οι δυο βασικές απ-αιτήσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη συνάντηση που είχε, σήμερα, με τους τραπεζίτες.

Αναλυτικά:
Άμεση μείωση στις προμήθειες των τραπεζών ζήτησε η κυβέρνηση σημειώνοντας πως τη στιγμή που πραγματοποιείται ένα αγώνας προκειμένου να αυξηθούν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές και να περιοριστούν τα μετρητά, οι τράπεζες θα πρέπει  συνεπικουρούν την προσπάθεια και να μην ενισχύουν τις προμήθειες επί των συναλλαγών. Αυτά μεταξύ άλλων ειπώθηκαν στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ οι τραπεζίτες υποσχέθηκαν να επανεξετάσουν άμεσα τα τιμολόγιά τους.
Δεύτερο σημαντικό θέμα που συζήτησαν οι δύο πλευρές είναι οι καταπτώσεις του Δημοσίου που αφορούν δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου που έγιναν κόκκινα και στις τράπεζες δεν πληρώθηκαν οι εγγυήσεις. Το θέμα αντιμετωπίζουν κυρίως η Εθνική και η Πειραιώς λόγω τέτοιων δανείων που είχαν χορηγηθεί από την ΕΤΒΑ και την Αγροτική. Οι τράπεζες ζήτησαν να πληρωθούν ή να αποκατασταθούν οι εγγυήσεις ώστε να στηριχθεί η κεφαλαιακή τους δομή στην παρούσα φάση και πριν το τέλος του έτους έτσι που τα βελτιωμένα στοιχεία να συμπεριληφθούν στα stress tests
Ο «Ηρακλής» απασχόλησε την ατζέντα των συνομιλιών καθώς νομοθετικά η κυβέρνηση θα προσφέρει το σχήμα αυτό μέσα στο Νοέμβριο. Οι τράπεζες προτίθενται να εισέλθουν στο σχήμα και συζητούν τις τελευταίες λεπτομέρειες.
Η  προστασία της πρώτης κατοικίας στην οποία έχουν υποβληθεί 48.000 αιτήσεις και έχουν εγκριθεί περίπου έξι ήταν θέμα που απασχόλησε τη συνάντηση. Αναμένονται να υπάρξουν βελτιώσεις και το θέμα θα αντιμετωπιστεί ολιστικά με την εξέλιξη του εξωδικαστικού συμβιβασμού και τις αλληλεπιδράσεις από τον παλιό νόμο Κατσέλη.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Βάφτηκε... μοβ ο Λευκός Πύργος (φωτογραφία και video)

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]